50 metarski bazen u Gradu Osijeku

Nakon niza godina strpljivog čekanja na dugo obećani olimpijski bazen,jednostavno ne preostaje nam ništa drugo nego se na ovaj način pokušati izboriti za ono što Gradu Osijeku pripada, a to je 50 metarski bazen kojim bi bili zadovoljeni svi parametri potrebni za razvoj plivačkog i vaterpolo sporta u Gradu Osijeku (50 m bazen s pratećim tribinama za posjetitelje i gledatelje tijekom natjecanja, bazen za skokove, mali bazen za djecu početnike i bebe..).  

Postojeći bazen koji je izgrađen prije 20-tak godina  u svojim prvim idejama zamišljen je kao rekreacijsko kupalište, no činjenica je da se plivanje i vaterpolo kao tradicionalni sportovi ovog Grada pokazali  kao izuzetno atraktivni i poželjni među djecom starom od 5 godina i nadalje ( plivanje i vaterpolo su prisutni i popularni još iz 1950-tih kad su treninzi  i natjecanja održavani u Zimskoj luci).

Rezultati koje postižu plivači i vaterpolisti  kao i uspjesi djece s posebnim potrebama samo jasno pokazuju ozbiljnost kojom se pristupilo ovim sportovima od trenutaka kad je ponovo u gradu nakon izgradnje jedinog 25 metarskog zatvorenog bazena u Osijeku, pokrenut plivački klub.                   

Prije deset godina prvi put začeta je priča o izgradnji 50-metarskog olimpijskog bazena u Gradu Osijeku,  jer ruku na srce, grad kao Osijek to i zaslužuje.                 

Izgradnju bazena smatramo posebno važnim. Mislimo da nema potrebe nabrajati koji gradovi  imaju bazene, ali jedan Slavonski Brod, Vinkovci, Borovo  imaju adekvatne bazene, a Osijek kao centar regije -ne.

Ne zaustavljate  napredak plivačkog  i vaterpolo sporta u gradu, razmislite o potrebama djece koja žive za ove sportove, razmislite i o djeci s posebnim potrebama  kojoj ovaj sport omogućava kvalitetniji život .

POZIVAMO SVE GRAĐANE GRADA OSIJEKA DA POTPIŠU OVU PETICIJU, I DA NAŠ GRAD KONAČNO DOBIJE ONO ŠTO ZASLUŽUJE.               


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook