Pružanje lječničke pomoći pomorcima

 

Biti pomorac u današnje vrijeme je izuzetno zvanje. Usudio bih se reći hrabar potez, samo za one odvažne pojedince koji imaju petlju da se odluče za zvanje pomorac.

Naši pomorci su u dalekim lukama svijeta, a nisu u mogućnosti se vratiti kući iz već poznatog globalnog problema koji se zove COVID-19. 

Prema statistici, na svjetskim morima svakodnevno se sudari ili nasuče pet brodova. Svakodnevno svjetskim morima plovi 1,6 milijuna pomoraca, od toga 600.000 časnika, a od tog broja godišnje smrtno strada između 1.000 i 2.500. Najveći broj žrtava je u međunarodnoj plovidbi, ali dobar dio nesreća događa se i u obalnoj plovidbi, najčešće na trajektima. Posebna priča je svjetska ribarska flota u kojoj za sada jednostavno nije moguće utvrditi ni približan broj zaposlenih ribara, a kamoli broj stradalih. Jedno se sasvim sigurno zna, a to je da taj broj nije malen.  NAŠI POMORCI ZASLUŽUJU I IMAJU PRAVO NA LJEČNIĆKU POMOĆ 


Pomorac za pomorca    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Pomorac za pomorca da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook