Želite li poduprijeti Zakon o NIŠTETNOSTI UGOVORA O KREDITU S VALUTNOM KLAUZULOM U ŠVICARSKIM FRANCIMA ?

50818616_10213437476477639_873941680556867584_n.jpgSvojim potpisom mogli biste poduprijeti Zakon o NIŠTETNOSTI UGOVORA O KREDITU S VALUTNOM KLAUZULOM U ŠVICARSKIM FRANCIMA, kojim bi se korisnicima kredita kao dužnicima osigurala adekvatna i djelotvorna pravna zaštita, te omogućila puna restitucija (naknada) onoga što su za vrijeme trajanja ugovora sklopljenih s bankama i drugim pravnim subjektima kao kreditorima u nepoštenim okolnostima bili prisiljeni vraćati.  Vrhovni sud donio je presudu poslovni broj: Rev 2221/2018-11 kojom je odbio revizije tuženika u predmetu tužitelja Potrošača – Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača, protiv osam domaćih banaka radi zaštite kolektivnih interesa i prava potrošača. Ukratko, u presudi je izražen pravni zaključak da su te banke u određeno navedenim razdobljima povrijedile kolektivne interese i prava potrošača korisnika kredita, sklapanjem ugovora o kreditu koristeći u njima nepoštene i ništetne ugovorne odredbe - ugovaranjem valute uz koju je vezana glavnica švicarski franak (valutna klauzula) a da se o tome nije pojedinačno pregovaralo. O šteti još uvijek nitko ne govori kao da je sve normalno, kao da nije počinjena nepravda nad građanima Hrvatske potvrđena i od EU suda.

Zato tražimo da Hrvatski Sabor donese ovaj Zakon.


Tino Prusac/Građanska Inicijativa Lex Franak    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Tino Prusac/Građanska Inicijativa Lex Franak to hand over my signature to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.
Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook