Maksimalna kazna zatvora za Sanjina Sefića !!!

Kontaktirajte pokretača peticije

Ova tema rasprave je automatski kreirana od peticije Maksimalna kazna zatvora za Sanjina Sefića !!!.


Gost

#76

2016-10-13 10:23

Zbog moje sugradjanke Selme,zbog Edite i njihove izgubljene mladosti i zbog toga sto zelim da zivim u sigurnoj drzavi.

Gost

#77

2016-10-13 10:23

Tako okrutno oduzeti dva predivna mlada zivota. Za sve ja kriv kucni odgoj, gdje su roditelji sredjivali kazne prethodne. Takodjer ovo je veliki i trosak drzave, zbog cega treba kaznit tu granicnu ekipu. Sto su bili upoznati s njegovim mogucim bijegom. Iskreno mislim da je doticna majka, Jasmina, sredila da joj sin izadje iz drzave tako jevtino. Sve troskove oko izrucenja i tog procesa statut na tu granicnu ekipu i mama, od monstruma

Gost

#78

2016-10-13 10:24

Molim dozivotnu kaznu zatvora za monstruma ubicu!

Gost

#79

2016-10-13 10:25

Da se idioti iz naseg drustva I okruzenja maknu sa ulica. Da se izgrade novi zatvorski kapaciteti jer vrijeme ce pokazati da ce to biti najkorisnija investicija u BiH.

Gost

#80 DKMF

2016-10-13 10:25

#1: -  

 Dozivotni zatvor ...

Majo

#81 #2

2016-10-13 10:26

Dozivotna kazna zatvorom? Malo, premalo. Dvoje djevojacki snova tek zapoceti sanjati ugaseni su bez prilike da se ostvaruju, dvije porodice cija srca vise nikad nece zacijeliti, dvije majke do kraja zivota osakacene-otisao im jedan dio, otislo im djete!! Zato kazem, malo premalo za covjeka-ne covjeka MONSTRUMA, koji je mogao pobjeci. Bez truna srama, bez truna pokajanja, bez savjesti, bez icega. Ne zatvor, njemu treba smrtna kazna! Sanjinu, daBogda ti noci bile besane do zadnjeg casa na ovom svijetu!!! 


Gost

#82

2016-10-13 10:28

Ovo je za mene dvostruko ubojstvo. Mislim da mu nikakav preodgoj neće pomoći, te zbog zaštite građana od njegovih djela, treba da bude zatvoren do kraja života.

Gost

#83 Re:

2016-10-13 10:28

#4: -  

 

Građanin

#84 Posljedica

2016-10-13 10:31

Ovo je samo posljedica.

Posljedica nerada državnih organa. Nerad je posljedica je nepostojanja bilo kakve odgovornosti za taj nerad.

Iako je možda neprimjereno naše društvo porediiti sa Švedskom, sjetite se da je naša zemljakinja i bivša ministrica u Vladi Svedske podnijela ostavku na dužnost nakon što je policija utvrdila da je vozila automobil sa malim prisustvom alkohola u krvi.

Da li se ikad nešto takvo kod nas desilo? Kad se uopće neki policajac usudio kontrolisati bilo kojeg državnog funkcionera na bilo kom nivou vlasti. Takav policajac bi kod nas momentalno bio degradiran, slučaj zataškan, a policajac bi u pitanje bi doveo i budućnost svoje porodice i svoju egzistenciju.

Da li je uopće neki visoki funkcioner kod nas ikad sam podnio ostavku zbog svog nerada ili zbog nesposobnosti ili iz čisto moralnih razloga?

Za sve što se radi u profesionalnoj službi trebalo bi da postoji i nagrada i kazna. Kod nas to ne postoji. Ako toga nema, ne postoji ni sistem vrijednosti ni sistem odgovornosti, a to dovodi do ovakvih slučajeva da mladić od 25 godina ubije dvije osobe i uništi živote njihovih porodica.

Dakle riba smrdi od glave.

I iluzorno je očekivati da će se nešto popraviti ako samo kaznimo ovog ubicu.

Rečenica koju smo do sad čuli bezbroj puta, "On je od ranije poznat policiji"? Šta uopće ovo znači "od ranije poznat policiji"? Ta floskula se samo koristi za puki izgovor upravo policiji i tužilaštvu pa i sudu da se krivica svali samo na počinioca. A, u stvari to znači da oni nisu učinili ništa da bi spriječili da se ovo desi.

Čovjek je i ranije kršio zakon, ugrožavao druge ljude i za to nije bio adekvatno kažnjen i normalno je da je pomislio da može raditi šta hoće i da za to neće odgovarati.

Da li ga na koncu treba osuditi na najstrožu kaznu? Da, ali ako samo to uradimo, to nije dovoljno.

Dok funkcioneri ne počnu latjeti iz fotelja i dok se u pitanje ne dovedu privilegije koje su sebi neosnovano prigrabili, oni neće uraditi ništa da promijene situaciju.

Treba pratiti šta će se dešavati sa osobama koje u ovom slučaju nisu radile svoj posao. Ovdje prvenstveno mislim na visoke policijske dužnosnike. Ja vjerujem da će, nakon što je ubica uhapšen u Srbiji, pokušati sve ponovo razvodniti i niko neće niti podnijeti ostavku, niti biti smijenjen zbog ovakve situacije.

I već su počeli sa razvodnjavanjem. Sinoć je zasjedao nekakav Nezavisni odbor. Molim vas.... Zar je Komesaru policije KS potrebno da mu neko kaže da nije radio svoj posao? On bi, ako ima imalo morala, trebao sam podnijeti neopozivu ostavku, pa čak i ako nije kriv, pa čak i ako je dovoljno stručan.

Prije njega bi neopozivu ostavku trebao podnijeti ministar unutrašnjih poslova, a ne vaditi se da nije nadležan, da nema instrumente itd. Ministar je izvršna vlast. Znači vlast koja izvršava zakone, a ne osoba koja izmišlja izgovore.

Ali ne, sad će razvodnjavanje početi otezanjem, zasjedanjem koje kakvih komisija i palamuđenjem, kako bi prošlo vrijeme.

A vrijeme je glavni faktor na koji upravo igraju da bi se stvar polako zaboravila, da bi sve sišlo sa naslovnih stranica portala i novina i da bi konačno sve palo u zaborav.

Roditelji ovih djevojaka to neće nikad zaboraviti, ne bismo smjeli ni mi. Ali to nih nije briga. Oni brinu iskljulivo za svoj pozicije i privlegije. Mi moramo istrajati radi nas i naše djece.

 

MI NE SMIJEMO ZABORAVITI !!!

 

 


Gost

#85

2016-10-13 10:31

Malo je i doživotna za ovakvog nečovjeka. Smrtna kazna ili još bolje predati ga članovima porodice ili narodu, da mu narod sudi golim rukama.

Gost

#86

2016-10-13 10:32

Sta dozivotna treba ga objesit na sred Marijin Dvora da visi pa da vise nikom nikad ne naum padne da tako nesto uradi...

Gost

#87

2016-10-13 10:33

Zbog dva zivota ukinuta u najljepsem cvijetu mladosti, bez prava na ostvarenje snova tek zapoceti sanjati. Zbog roditelja vjecno osakaćeni-otisao im dio njih, otisla im djeca! Zbog mene i moje majke, jer sam ja mogla biti Selma i Edita!
qwerty

#88

2016-10-13 10:34

naš pravni sistem ne poznaje takvu vrstu kazne


Gost

#89

2016-10-13 10:34

Dozivotni zatvor je malo ,jer njegova dusa ce da zivi i trune ,duse majke oceva ovih roditelja ce uvjek biti u ranama bolu ocaju ....Sutra cu imat Abd svoju djecu pa ne bi voljela da osjetim Boziju kusnju ovakvu ako sto su dozivjeli roditelji ovih djevojaka...OVOM DEFINITIVNO TREBA STAT U KRAJ!

Gost

#90

2016-10-13 10:35

I previse losih stvari je ucinio odjednom sto znaci da je taj covjek maximalno negativna licnost i spreman na sve.

Gost

#91 Re:

2016-10-13 10:36

#26: -  

Jedinsvena i pravedna kazna roditelji od dvije ubijene djevojke ubit tog manijaka inače advokat i sud sa nekoliko godina bit će ponovo naslobodi


Gost

#92

2016-10-13 10:36

Netreba ni postavljati ovi pitanje...prošle sedmice sam se vratio iz Sarajeva i svakodnevno sam bio svjedok nenormalno brzih vožnji kroz centar grada...To su sve mladi vozači koji nemaju saobraćajne kulture...zbog idiota dva mlada zivota su ugašena zauvjek...sramota i tuga
fiddle

#93 Kazna

2016-10-13 10:37

Ne znam od koje face mi se više povraća, njegove ili od svinje rastodera. Sve to treba u zatvor strpati, kazniti što strožijom kaznom, kao kazna njima i opomena ostalim fakinima seljacima tatinim sinovima itd koji su se dočepali auta pa mahnitaju gradom.


Gost

#94

2016-10-13 10:38

Jer smatram da (ne)ljude kao sto je ovaj sanjin treba zauvijek ukloniti sa ulica. Ali najveću odgovornost snosi opet država, jer iako imaju zakoni na papiru, ti isti se nikako ne poštuju, jer pogledajte samo statistiku ko sve radi ovakva ubistva, sa kojim autima, koja prezimena to rade.. Jer onaj policajac koji uzme mito u zamjenu za kaznu da naplati, nije svjestan da će sutra isti taj zločinac kojeg je pustio možda njegovo rođeno djete zgaziti autom. Moramo konačno ovim luđacima stati u kraj, jer prije par godina ubijena je sestra Hava, i onaj krvolok dobi samo 6 godina. Dokle više da gledamo ubijanja po ulicama naših gradova..

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2016-10-13 10:38Gost

#96

2016-10-13 10:41

Svaka kazna manja od ove koju bi sud odredio ne bi imala smisla i u tom slucaju se ne bi postigla svrha kaznjavanja. Svaka manja kazna bi predstavljala nagradu monstrumu. On bijelog dana vise ne treba vidjeti, neka se I njegov zivot zavrsi ovdje.

Gost

#97

2016-10-13 10:43

Pregazio pa pobjegao,s ljudske strane je trebao da pokusa da spasi djevojke-on pobjegao osobe koje nemaju ljudskosti u sebi ne zasluzuju zivot a kamo li slobodu...
Ness

#98

2016-10-13 10:45

Nas zakon nema dozivotnu kaznu, ali ima dugotrajnu zatvorsku od 40 godina. Ovog debila treba optuziti za dvostruko ubistvo s predumisljajem i osuditi na kaznu od 40 godina, a pomagace na po 10 za saucesnistvo u prikrivanju ubice i pomaganju u bijegu. Nista ispod ovoga ne treba zahtijevati, a ne smije ni biti presudjeno. Uzeo je 2 zivota, unistio zivote dvjema porodicama do kraja njihovog zivota, i sasvim je prirodno da i sam osjeti bar dio toga na svojoj kozi.  Pored ovoga, ja bih mu presudio i novcanu odstetu porodicama od po 300.000 KM.


Gost

#99

2016-10-13 10:46

Zato sto je dosta ...krajnje je vrijeme da pocne da funkcionira zakon , red....i ovaj arogantni primitivac treba da bude opomena za sve...

Gost

#100

2016-10-13 10:47

Sve obice i siledije i povratnici u krivicna dijela trebaju aa dobiju smrtnu kaznu da nebi vise cinili zla jer je to jedini nacin da se zaustavePlaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook