PETICIJA ZA DOBIVANJE DIPLOME SVEUČILIŠNOG PRVOSTUPNIKA NAKON ZAV


Gost

#1

2014-05-06 07:11

Sramota!

Gost

#2 Re:

2014-05-06 11:57

#1: -

Zašto sramota ?


Gost

#3 Re:

2014-05-06 17:13

zanima me zbog čega sramota? zbog toga šta se borimo za svoja prava? mi polaznici razlikovnog programa nemamo nikakva prava, pa čak ni to da dobijemo diplomu, dok ne završimo 5. godinu i time nam automatski nije omogućeno da nakon razlikovnog programa upišemo 5. godinu negdje npr. u inozemstvu pa steknemo neka dodatna znanja? zašto bi morali opet polagati predmete koje smo položili na stručnom studiju? ako se ti osobno ne zalažeš za svoja prava, ne znači da ćemo mi mirno sjediti i ispaštati radi nelogičnih ˝pravila˝ na ovom fakultetu.... eto, malo si razmisli, dobro pročitaj šta sam napisala, pa odluči da li je sramota borit se za svoja prava ili ne.

bla

#4 Peticija

2014-05-12 16:16

Neću potpisati. Taj višak ECTS-a dobiva se na temelju istih kolegija. npr. vi imate prvo osnove statistike (što je ujedno upola manje gradiva od kolegija Statistika), zatim to polažete u razlikovnom programu (dakle isti predmet, a dupli bodovi). Isto tako da budemo realni, gradivo vam je puno skromnijeg obujma u usporedbi sa sveučilišnim. Sistem je sasvim u redu i realan.

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2014-05-12 16:51


kaj

#6 Re: Peticija

2014-05-12 16:53

#4: bla - Peticija

Samo pitanje?? dali si u potpunosti upoznat/a sa gradivom stručnog studija??? Sestra mi je magistrirala na sveučilišnom studiju, sve materijale sam uzimala od nje, i iz svih kolegija mi je sve odgovaralo, hm...Čudno... Tebi potpisivanje peticije ne ide ni iz džepa ni u džep, nemoraš ju potpisati, daleko od toga...ali svejedno ja i ako završim na našem fakultetu 5 godinu, imati ću istu diplomu kao i ti...identičnu...


Gost

#7

2014-05-12 17:39

Napokon se netko sjetio napraviti ovakvu peticiju, online peticijom.

Gost

#8

2014-05-12 18:25

Gost broj 4. Ocito ne znas kako je to polagat dvaput isti kolegij i slusat da je strucni laksi od sveucilisnog, to su skoro identicni studiji, imamo jako puno materijala koji to dokazuju, povodit cu se tvojom logikom i reci da predmeti koje smo duplo prosli nam daju potpuno pravo dobiti diplomu za koju smo morali duplo uciti, to je posteno i nismo mi krivi sto je takav program

Gost

#9 za gosta br. 4

2014-05-13 01:47

#8: -

ovako dragi goste, sva literatura koja je bila za primjerice osnove statistike bila je jednaka za kolegij Statistiku. i tako iz svih predmeta koje smo položili, i sve to tamo lijepo piše u diplomi, pa ne vidim razlog zašto bi plaćali i  opet polagali jedno te isti kolegij. fax skuplja pare....i da još jedna stvar!  razlikovni program na ostalim fakultetima traje godinu dana. Navodno je FTHM jedini fax koji ima takav razlikovni program u trajanju od 2 godine. Uvijek je preddiplomski studij 'bio jako težak' a stručni 'jako lagan' a imamo isto gradivo.... uz to nevezano sad baš uz ovaj slučaj niti na jednom fakultetu se ne plaćaju rokovi, pa ni dekanski(a FTHM svima to lijepo fino naplaćuje), puno stvari na ovom fakultetu ne valja i ponekad žalim šta sam tu upisala. ako se sami ne izborimo za neka svoja prava, nitko neće brinut o njima. sami sebi i budućim generacijama možemo olakšati . a to sigurno nećemo postići ako se mi studenti ne držimo zajedno. činjenica je ta da, kako čujem mnogo njih je razočarano sam fax, nešto je tu trulo, i neke stvari treba složiti na novo. dakle ako se držimo zajedno, možemo puno učiniti, pojedinac ili nekolicina njih sami ne mogu postići ništa!

student9x

#10

2014-05-13 12:22

Mislim da je čak i nepotrebno da se izjednačavaju nazivi nakon završetka razlikovnog programa, svima nama koji pohađamo ralikovni program, dovoljno bi bilo da traje godinu dana, i da se izbace predmeti informatika, statistika, ekonomika turizma i slični koje smo već pohađali. Glavni razlog je što nemamo nikakvih studentskih prava, što nam jako poskupljuje život u Rijeci ili Opatiji, a nemamo ni mogućnost rada preko student servisa. Naravno jasno nam je i da smo sami upisali stručni studij, ali nas je jako puno upisalo sručni studij slučanjno, odnosno nismo znali o čemu se radi. Nadam se da će se neke stvari promijeniti ako ne nama onda bar generacijama koje su iza nas, iako ih nije još puno ostalo jer je stručni studij ukinut.

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2014-05-13 16:43


KONTRA PETICIJE

#12 Re: Peticija

2014-05-22 11:36

#4: bla - Peticija

Potpuno se slažem, ma dajte ljudi moji po kojim je to kriterijima stručni i preddipl studij isti, pa nije fakultet lud, da je isti onda nebi ni postaojao stručni ako su oba ista, nemate pravo. PS nisam neki neuki laik, već sam diplomirao prije pola godine na EFST-u i 5 godina gulio, tako da znam što je u pitanju.

uh

#13 Re: Re: Peticija

2014-05-22 14:17

#12: KONTRA PETICIJE - Re: Peticija

kao što si i napisao završio si na EFST-u a ne na FMTU...i nemaš pojma što se događa na fakultetu, i kako nas rade ludima..stoga, pozz ekipu sa EFST-a i drago mi je da si ti diplomirao a i da nemaš veze s našim fakultetom....

 

ispravak netočnog navoda...nitko ne kaže da su isti, mi polažemo razliku u trajanju od 2 godine da nadoknadimo nešto, što je godinu dana više od četverogodišnjeg studija, i zašto nebi imali pravo upisati kasnije diplomski na bilo kojem fakultetu, naravno kojem imamo pristup....LP.


Gost

#14 Re: Re: Peticija

2014-05-22 14:57

#12: KONTRA PETICIJE - Re: Peticija

ima dovoljno materijalnog dokaza kao sto su skripte, literatura, zadatci, ispiti... koji mogu dokazat da je to prakticki isto


Gost

#15 Re:

2014-05-22 17:57

#7: -

slažem se!


Gost

#16 Re: Peticija

2014-05-22 17:59

#4: bla - Peticija

Mi studenti bi trebali podržavati jedne druge bez obzira na koji faks idemo! Svaki faks je težak onome koji ga pohađa tako da...  Smatram da bi bilo fer da svi fakulteti budu ravnopravni ne samo u ovome nego i u puno više stvari što se uopće ne spominju tj. sakrivaju ispod tepiha.

#25

#17 Re: Peticija

2014-05-23 23:10

#4: bla - Peticija

Da li je u redu da studenti razlikovnog programa dva puta polažu i plaćaju iste kolegije, učeći iz identične literature kao na stručnom studiju? Da li je u redu što razlikovni program traje dvije godine, i što moramo ponovno napisati završni rad, iako ćemo po završetku razlikovnog programa dobiti samo popis ocjena, dakle, nećemo dobiti diplomu? Da li je u redu što petu godinu možemo upisati samo na našem fakultetu? Ne razumijem što bi još, po tvom mišljenju morali/trebali napraviti?


Gost

#18 Re: za gosta br. 4

2014-05-29 01:33

#9: - za gosta br. 4

Slazem se,na kraju i da je bila neka razlika, mogli su omoguciti polaganje razlike,dakle to poglavlje ili aktivnost, za koju smatraju da nismo odradili kao preddiplomski studij,a ne da student mora u prosjeku 4 predmeta ponovo polagati,sto je za nas koji radimo puno radno vrijeme veliki gubitak vremena, a da ne kazem da si predmet ponovo platio,dakle besmisleno