Maksimalna kazna zatvora za Sanjina Sefića !!!

Gost

/ #68 Doživotna kazna za ubicu

2016-10-13 09:17

Apsolutno sam za doživotnu kaznu, i to bez prava na pomilovanje. I ne samo to. Mora se i prevetnivno djelovati za pouku sličnim kabadahijama i siledžijama. Znači, za nezaustavljanje na pješačkom prelazu gdje je prednost za pješake koji strpljivo čekaju na prelazak ulice, oduzimanje vozačke dozvole na licu mjesta na period od minimalno jedne godine i novčana kazna od minimalno 5.000 KM. U slučaju prolaska kroz crveno na semaforu, oduzimanje vozačke dozvole na period od minimalno 5 godina i novčana kazna od minimalno 10.000 KM. Također, i momentalno oduzimanje imovine kojom je načinjen prekršaj/krivično djelo. 

Napominjem da sam i ja vozač i zaista se trudim voziti po svim važećim propisima, ali zbog ovakvih divljaka niko nije siguran.

Također, sjetimo se i kriminogenih osoba i ubica tipa Rastodera, Emira Talirevića, Jasmina Šehića i njima sličnih. Njima bi također trebalo obnoviti suđenje i osuditi ih na ovaj način. Garantujem da bi sigurnost u saobraćaju bila rapidno popravljena u roku od mjesec dana.

A za nadležne koji ne obavljaju svoj posao iz bilo kojih razloga (neznanje, talovi i sl.) odrediti rigorozne kazne i zabranu obavljanja bilo kakvih poslova u javnim preduzećima i državnim institucijama, pa neka rade za privatnike za 300 KM mjesečno.

Bez rigoroznih mjera nema selameta.