Opozvati suspenziju doc. dr. sc. Ivana Poljakovića


Gost

/ #21

2013-02-15 23:44

Iznenađenje je da je doc. dr. sc. Ivan Poljaković olako suspendiran. Čudno tim više, poradi čega odnosno „zbog čega „ je privremeno udaljen s posla. Zar čovjek koji se ne libi reći da je katolik nema pravo promišljati o svijetu oko sebe na svoj katolički način. Zaboga, čime je on to grubo prekršio svoje radne obveze ili kakvi su to razlozi da bi predstavljao opasnost za radnu okolinu i da bi zbog njegovog ponašanja bilo nedopustivo držati ga i nadalje prisutnim u prostorijama poslodavca (op. aut.: u ovom slučaju Sveučilišta; pogledati Zakon o radu).

Takvo nešto se kosi i sa autonomijom (kako bilo kojeg slobodnonazoraskog) sveučilišta pa tako i zadarskog, a tu autonomiju upravo tkaju njegovi slobodnomisleći intelektualci. Paradoks bi mogao biti tim veći da znani apologetičar / branitelj vjere- što doc. Poljaković i jest (pak o tome je i knjige pisao) - treba sada braniti svoja katolička mišljenja o seksualnim orijentacijama.
Iznenađujuće je, da je on narušio ugled Sveučilišta, a nije, primjerice (ne tako daleki slučaj), stari profesor koji je neprimjereno (blago rečeno!!) očijukao s mladom brucošicom. I što ste… ?

Alojz Pavlović, mag./dipl.ing. kibernetike