Peticija za registar porodičnih nasilnika

Quoted post


Gost

#16

2016-07-03 20:01

Moja rečenica koja je citirana u okviru peticije protiv nasilja nad ženama je ironija, jer tako govore nasilnici i ja sam ih citirao. S druge strane, da bi se ironija shvatila treba malo viša škola da se završi od PO gimnazije. A onaj koji s prezirom govori o religiji i Bogu, daje sebi pravo da bude Bog i moj lik i moju rečenicu bez mog odobrenja stavlja na naslovnu stranu peticije. Igranje Boga sa tudjim životima je znak da smo dotakli moralno dno. Boga mrzi jer je to upravo što želi da bude a to je Bog :) Dakle, kako bi se shvatila ironija potrebno je pročitati i koju knjigu a ne samo komentare na fb. Za neke je to literarni vrh :)

Potpisao sam jer sam protiv nasilja!

Darko Milenković

Replies

mvlajkov

#27 Re:

2016-07-04 07:43:18

#16: -  

 Lepo je što si protiv nasilja. Ali ne mešaj Boga u to. Bog i crkva su model nasilnog ponašanja prema ženama. Oni daju muškarcima pravo da se prema ženama ponašaju kao da su im vlasnici i uče žene da budu pokorne. Svi koji ne poštuju ove odvratne norme su bezbožnici. Ljudi mogu biti ispravni ili ne. to ne zavisi od religije ili bilo čega drugog. Najbitnije je ljudima objasniti da im žene i deca ne pripadaju. Mogu samo da ih vole i poštuju i obratno. I ljubav i poštovanje se zadobijaju svakodnevnim malim gestovima i grade se godinama. Pustite žene i decu da slede svoja interesovanja. Oslobodite ih svojih pravila "Dok si pod mojim krovom ..." Sloboda više vezuje od lanaca. 

Jovica Živanović

#37 Re:

2016-07-04 10:44:30

#16: -  

 Gospodine Milenkoviću, ja ne mogu znati da li ste vi nešto citirali jer niste stavili navodnike, ako ste već dosegli, kako kažete ''literalni vrh'', morali ste znati i da upotrebite navodnike kada neđto citirate. Ja vas lično ne poznajem toliko dobro da za vas mogu tvrditi da li ste nasilnik ili ne, niti to činim, vaš komentar na stravičan masakr me je naveo na pomisao da vi tražite opravdanje ovog stravičnog zločina, možda grešim, možda ste se vi samo nespretno izrazili, bilo bi mi drago da je tako.
Međutim vi u nastavku rasprave koja se vodila na jednom postu u jednoj grupi nastavljate da govorite u istom smeru kao i na početku.
Da ponovim, nikako ne tvrdim da ste vi za nasilje nad ženama ili za nasilje nad bilo kIme, čak ste potpisivanjem peticije i pokazali da niste, nadam se da je tako, ali vašim komentarom se ne dobija takav zaključak.
Verujem kada bismo sproveli anketu sa pitanjem da li ste vi protiv nasilja nad ženama, svi bi odgovorili potvrdno, možda i ima onih koji ne bi, ali je njihov broj siguran sam mali. Nikada on stvarno ne može biti mali jer i samo jedna žrtva je velika. Ali, oni koji se deklarativno bore ili samo jesu protiv nasilja to moraju pokazati i u suživotu sa svojim partnerom, prvenstveno, a takođe voditi računa o izgovorenim rečima koje se mogu ovako ili onako protumačiti.
Ja vam se izvinjavam što sam vaše reči stavio na strani ove peticije, ali one jesu vaše, i još jednom ponavljam da vas nisam etikirao niti kao nasilnika niti kao nekoga koi nasilje podržava, cilj je bio da niko, baš niko, ne sme i ne može da u ovom stravičnom zločinu vidi i traži ni najmanje opravdanje.
Hvala.


Gost

#49 Re:

2016-07-04 17:36:30

#16: -  

 Kada citiras nekoga koristis znake navoda. Toliko o skoli.