Maksimalna kazna zatvora za Sanjina Sefića !!!

Quoted post


Gost

#176

2016-10-13 10:53

Ne vjerujem da ce dobiti dozivotnu...nas KZ je i ne predvidja, ali da ne bi bilo minimalnih ili uslovnih kazni ili olaksavajucih okolnosti...mi trebamo zahtjevati, a sud izreci maximalnu...
Takodjer, neophodno je zahtijevati maximalnu, zatvorsku kaznu za svako djelo posebno, kao i za svaki zivot posebno. Nikakve "jedinstvene" kazne ne bi trebalo izricati. Ali kupljene sudije i tuzioci uvijek idu u prilog poiciniocima...posebno povratnicima u vrsenju KD-a.

Replies


Gost

#193 Re:

2016-10-13 11:09:20

#176: -  

Nažalost, ni ja ne vjerujem da će dobiti doživotnu jer je naš KZ ne predviđa, što je apsurdno, pogotovo kada su u pitanju višestruki povratnici u krivična djela, kao što je ovaj monstrum. Međutim, mi kao građani imamo pravo zahtjevati najstrožu moguću kaznu, ali ne za djela iz oblasti sigurnosti saobraćaja, gdje se po članu 336 KZ za ovakav slučaj predviđa kazna zatvora u trajanju od 1 do 8 godina (!!!???), nego za najgora krivična djela gdje je predviđena najduža zatvorska kazna. Ja nisam pravnik i ne znam kolika bi ta kazna mogla biti, ali nikako ne smije biti ispod 40 godina strogog zatvora bez prava na pomilovanje.