INICIJATIVA ZA HITNI SASTANAK STRUCNE INTERRESORNE RADNE GRUPE VLADE KANTONA SARAJEVO ZA DJECU SA POTESKOCAMA U RAZVOJU

DJECA SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU MORAJU DOBITI SVOJE MJESTO U OBRAZOVNOM PROGRAMU! AKO NISTE SPOSOBNI PRESTANITE PRIMATI PLAĆE IZ JAVNIH SREDSTAVA, NE ZASLUŽUJETE IH!
 
 
 
Roditelji djece s poteškoćama u razvoju obratili su se medijima ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo zbog neprovođenja zaključaka usvojenih na 35. sjednici Skupštine KS. Zbog toga što nisu sprovedeni zaključci Skupštine KS, djeca s poteškoćama u razvoju danas nisu krenula u školu zajedno sa svojim vršnjacima.
 
Naime, Skupština Kantona Sarajevo je nakon prezentacije Elaborata Savjeta roditelja EDUS-a na njihovoj 35. redovnoj sjednici, održanoj 15. novembra 2017. godine, donijela zaključke kojima se Vlada KS obavezuje da zaključno s 15. decembrom 2017. godine formira interresornu radnu grupu, osigura potrebni budžet te kadrovske i prostorne kapacitete potrebne za rad prema EDUS obrazovnom sistemu s djecom s poteškoćama u razvoju za 2017/18. školsku godinu kao kratkoročno rješenje te je naložila da spomenuta interresorna grupa pronađe dugoročno sistemsko rješenje za djecu u roku od tri mjeseca nakon osnivanja.
 
 Stanje 03.09.2018.
 
 

U IME DJECE SA POTESKOCAMA U RAZVOJU    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize U IME DJECE SA POTESKOCAMA U RAZVOJU to hand over my signature to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.

Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook