Inicijativa za postavljanje biste Vlade Gotovca u Rimu

Predmet:

Inicijativa upućena Gradu Rimu i gradonačelnici Grada Rima za postavljanje biste Vlade Gotovca u parku Villa Borghese


Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu i Veleposlanik Damira Grubiša, slobodni su Vam uputiti ovaj dopis kojim molimo za potporu inicijative.
Naime, u povodu obilježavanja 25. godišnjice neovisnosti Hrvatske, u godini kulturne suradnje Italije i Hrvatske, u Italiji smo već pokrenuli inicijativu postavljanja spomenika u parku Villa Borgese.
Naime, u srcu grada Rima, u prekrasnom parku Ville Borghese, postavljeni su spomenici brojnim povijesnim osobama iz raznih dijelova svijeta, koje su za života svojim radom i djelom obogatile i ostavile trag i u Italiji. Na tom tragu, smatramo da uz Petra Petrovića Njegoša, Enrica Totija, Josea de San Martina, Alexandra Puškina, ... i naš Vlado Gotovac zaslužuje tu čast.

U Italiji je skupljeno više od 200 potpisa eminentnih znanstvenika, kulturnih djelatnika, liječnika, političara, ...

U Hrvatskoj su Inicijativu, proteklih dana ,svojim potpisima poduprle brojne osobe iz javnog, kulturnog, političkog i znanstvenog života.

Inicijativi su se pridružili , uz brojne građane, i europarlamentarci iz Hrvatske.

Toplo se nadamo da ćemo i Vašim potpisom biti bliže realizaciji ovog projekta, vrlo bitnog za našu Hrvatsku.

Potpišite ovu peticiju

Fill the form below to sign this petition created by Robert Lovric. Pokretač peticije vidjet će sve informacije koje pružite u ovom obrascu.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.

Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook