Ležeći policajac na autobusnoj postaji Bukovačka cesta/Jurja Ves

Poštovani susjedi i sugrađani,

Gradski odbor Maksimir od nas traži suglasnost za postavljanje ležećeg policajca koji bi omeđio 2 pješačka prelaza na autobusnoj stanici Bukovačka cesta/Jurja Ves ZET linija 203, te vas molimo da ovim putem date svoju suglasnost za postavljanje.

RAZLOZI

  • Dana 5.9.2018 našu susjedu na ovom pješačkom prijelazu punom brzinom bez kočenja pokupio automobil, a iz MUP izvješća samo znamo da se radi o zadobivenim teškim tjelesnim ozljedama.

    Teško ozlijeđena pješakinja

    6. rujan 2018. -

    Jučer, 5. rujna oko 20.25 sati, 33-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,63 g/kg) je upravljao teretnim automobilom marke VW Transporter zagrebačkih registarskih oznaka Bukovačkom cestom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Jurja Ves, u kočenju je prednjim dijelom automobila naletio na 29-godišnju pješakinju koja je kolnik Bukovačke ceste prelazila izvan obilježenog pješačkog prijelaza u smjeru istoka. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena pješakinja, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.

  • Vozila koja se spustaju s brda iz smjera sjevera svakodnevno postižu brzinu i preko 110 km/h,a ograničenje je 50 km/h,a pješački prelazi se nalaze u mraku, na nizbrdici i iza zavoja. Kako pred vlastitim domom nemamo mogućnost parkiranja,iznosimo našu djecu i sve namirnice direktno na cestu,te je svaki naš izlazak i ulazak u automobil opasan po život. Ostale ovakve autobusne stanice na Bukovačkoj pokrivene su sa ležećim policajcima. Na ovoj vidljivost je nikakva jer vozila koja dolaze iz smjera sjevera (s brda) pješačke prijelaze ne vide od zavoja kroz koji moraju proći. 

LOKACIJA

image0021.png

 

Kada smo dali svoju suglasnost, tada možemo biti sigurni da smo dali sve što smo mogli sa naše strane za našu sigurnost.

Ostalo je na gradskom odboru, mjesnom odboru, gradu Zagrebu, Zagrebačkim cestama, MUPu ...

Hvala unaprijed!

 

 

 

 

 


Marija Renić Marić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Marija Renić Marić to hand over my signature to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.

Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook