Mali korak za Split, veliki za antikorupciju.

20200201_100650.jpg

Iako građanske inicijative, udruge i političke stranke već godinama pokušavaju napraviti pomak u pogledu transparentosti upravljanja gradskom imovinom, do danas se po tom pitanju nije došlo do cjelovitog rješenja.

Svojim potpisom na ovoj peticiji dajete podršku inicijativi "Mali korak za Split, veliki za antikorupciju." kojom se zalažemo za veću transparentnost kako u pogledu upravljanja gradskom imovinom tako i sklopljenih ugovora sa svim fizičkim i/ili pravnim osobama po toj osnovi.

Prvi korak u toj realizaciji je otvaranje Registra imovine u kojem bi bile objavljene i u svakom trenutku javno dostupne informacije, putem službene internet ili FB stranice, o svim nekretninama (poslovni prostori, stanovi,...) u vlasništvu Grada Splita, jesu li u zakupu i pod kojim uvjetima (visina najma, rok,...), izvršava li zakupoprimac ugovorne obveze, tko je donio odluku/potpisao ugovor, sadržaj ugovora i pripadajućih aneksa,...

Na ovaj način građani bi imali jasnu sliku o tome kako grad upravlja imovinom, a eventualne nepravilnosti ili pogodovanja bile bi vidljivije javnosti što bi zasigurno smanjilo prostor za moguće zlouporabe i korupciju. 


Tomislav Bogović    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Tomislav Bogović da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook