Mediji moraju prezentirati gospodarske programe svih strankaPeticija za slobodu medija !Putem medija svi znamo da i HDZ i SDP nemaju gospodarske planove i nakon 25 godina negativnog poslovanja i dalje imaju monopol na televiziji i tiskovinama, iako su im mandati u Saboru RH završili i sada trenutno nitko nema mandat a svi ostali se puštaju na kapaljku ili imaju medijsku blokadu. 

Medijska blokada HTV i TV kuća u vlasništvu čudnovatih vlasnika (NOVA i RTL) povezanih s stranim tajnim službama, ne dopuštaju svim strankama prisustvo u medijima, javne rasprave o sadašnjosti i budućnosti RH nema, HDZ i SDP ne dopuštaju nikome medijski prostor i tim činom dešava se upravo ono o čemu govori svjetski poznati sociolog Colin Crouch, kojeg ćemo citirati. 

"Interesi moćne manjine postali aktivniji od mase običnih ljudi, situacija u kojoj su političke elite naučile manipulirati i upravljati potrebama ljudi; kad izborne kampanje odozgo moraju glasače uvjeravati da odu na glasovanje. U postdemokratskom stanju nema političke diskusije, nema ideologija ni doktrina, a politika se shvaća kao poduzetnička djelatnost podupirana političkim marketingom. Gubi se prostor javne kontrole, a demokracija bez javne kontrole, kao što bi rekao talijanski politolog Norberto Bobbio, pada u polje anonimne moći i carstva opsjena. Građani se za mišljenje pitaju tek svake četiri godine. Demokracija u postmoderno doba sužena je i minimalizirana. Zamjetna je niska razina reprezentacije interesa građana od strane vlada i parlamenata, sve veća sprega stranaka, parlamenata i vlada s globalnim moćnicima kao što su MMF, Svjetska banka, WTO i agencije za procjenu kreditnog rejtinga. Stvara se moćna simbiotička interesna struktura „neoliberalnog konsenzusa“, s naznakama napetosti i sukoba demokracije i kapitalizma. Reakcija na postdemokratsko stanje osjećaj je razočarenja građana i njihove nemoći da utječu na promjene. "

Mojim potpisom tražim da moji službenici osiguraju pred izbore svim strankama 1 sata programa u kojem će stranke govoriti o ekonomskoj sadašnjosti i budućnosti RH.

Mojim potpisom tražim da Vlada RH i Agencija za elektroničke medije (AEM) omoguće svakoj stranci koja želi prezentirati svoj gospodarski program termin od 1 sata na HTV. 

Mojim potpisom tražim četverosatnu emisiju na HTV 1 u kojoj će se odvijati javna rasprava o gospodarskom i ekonomskom stanju i budućnosti Hrvatske, u kojoj smiju sudjelovati sve stranke koje žele učestvovati u raspravama o ekonomskoj budućnosti RH !

Predjednik koordinacije

mr.sci. Karino Hromin Sturm 

predsjednik stranke POKRET ZAJEDNO 
osnivač pokreta NE U EU 
član Znanstvenog društva ekonomista Z D E 
autor "Strategije razvoja Republike Hrvatske" 
autor "Političke Biblije"mr.sci. Karino Hromin Sturm    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem mr.sci. Karino Hromin Sturm da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook