OBILAZNICA KOJA ŽIVOT ZNAČI

Dragi građani RH!

Već se dugi niz godina vodi borba sa institucijama za kobni dio dionice D1 u naselju Turnju kod Karlovca. Na pješačkom prijelazu na Turnju, koji je postavljen na jako nepreglednom mjestu za vozače i neprimjereno je osvjetljen, smrtno je stradalo desetogodišnje djete, polaznik 4a razreda, klupski kolega moje djevojčice.

Ovim putem vas molim kao majka i sugrađanka da date svoj potpis ZA SIGURAN KORAK KROZ ŽIVOT NA HRVATSKIM CESTAMA.

Mi kao građani, mještani naselja Turanj i svih okolnih mjesta kojim teče gust promet ovim putem tražimo da se započne nastavak izgradnje OBILAZNICE Karlovac.

Najtranzitnji grad koji spaja sjever i jug, istok i zapad nema ono što je nužno za sigurnost u prometu, a to je rasterećenje golemog priljeva prometa kroz naša naselja gdje u danu hoda preko šestotinjak djece.

Tražimo hitno rješenje za pomicanje kobnog pješačkog prijelaza na preglednije mjesto uz dodatan semofor za prijelaz. Trazimo postavljanje ležečih policajaca na djelu ceste OŠ Turanj i dodatnih usporivača, odgovarajućeg osvjetljenja i signalizacije, te zonu 30. 

Tražimo izgradnju nogostupa sa lijeve i desne strane na potezu od naselja Mostanje pa sve do kraja naselja Jelaši, jer djeca tuda hodaju u i iz škole. Tražimo postavljanje kamere za brzinu na dionici D1 u blizini OŠ Turanj. Tražimo igradnju nogostupa, dodatnom autobusnom stanicom i postavljanje kamere za brzinu kroz ulicu Braće Gojak, gdje dnevno iz škole dvjestotinjak djece ide pjeske kućama i strepe od brzine netolerantnih vozča. Na pojedinim djelu navedene prometnice brzina se razvija i do 100 i nešto  km na sat bez ikakvih sankcija.

Trazimo poboljšanje osvjetljena i adekvatnu signalizaciju pješačkog prijelaza u mjestu Logorište, kao i izgradnju nogostupa.

Molim vas pomozite nam da se zahtjevi ispune, da ne strepimo za svoju djecu. 

Prozivamo sve nadležne institucije za nemar i nerad na sigurnosti u prometu.

Ovo je inicijativa gradjana i roditelja naše djece za OBILAZINCU KOJA ŽIVOT ZNAČI.

 

Potpišite ovu peticiju

Fill the form below to sign this petition created by Iva Latas. Pokretač peticije vidjet će sve informacije koje pružite u ovom obrascu.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.

Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook