Omogućimo STIPENDIJE/POTPORE svima!

Na natječaju raspisanom za dodjelu studentskih stipendija i potpora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za akademsku 2015./2016. godinu redovitim studentima preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.


Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za akademsku 2015./2016. godinu dodjeljuje studentske stipendije i potpore u sljedećim kategorijama:

 

 


A.) Stipendije za izvrsnost – 130 stipendija
A1 – 60 stipendija
A2 – 30 stipendija
A3 – 40 stipendija
B.) Stipendije studentima aktivnim sportašima – 10 stipendija
C.) Stipendije studentima u stanju socijalne potrebe – 60 stipendija
C1 – 40 stipendija
C2 – 10 stipendija
C3 – 10 stipendija
D.) Potpore studentima u stanju socijalne potrebe – 10 potpora

******************************************************************************************

Smatramo da su sljedeće odredbe vezane za opće uvjete za dodjelu stipendija i potpora u C i D kategoriji diskriminirajuće prema kojima studenti 1. godine slabijeg socijalno - ekonomskog statusa NE MOGU aplicirati na navedeni natječaj, dok u kategorijama A i B mogu sudjelovati studenti svih godina.

Pogledaj propust u pravilniku Sveučilišta J.J. Strossmayera

Ovom peticijom želimo pokazati Sveučilištu da mi, studenti, smatramo da je došlo do diskriminacije naših kolega brucoša slabijeg imovinskog stanja te nam je želja prikupljanjem potpisa ukazati vodstvu Sveučilišta na navedene propuste i nepravdu!

MOLIMO SVE STUDENTE DA SE SOLIDARIZIRAJU S KOLEGAMA TE DA BUDUĆIM GENERACIJAMA OMOGUĆIMO PRAVEDNIJE UVJETE ZA APLICIRANJE NA NATJEČAJ KAO ŠTO IMAJU KATEGORIJE (A I B) .

******************************************************************************************

Poštovani kolege studenti,

Ukoliko ste uočili i druge propuste ili nepravilnosti, pozivamo vas da nam se obratite kako bismo surađivali u rješavanju istih.


Udruga za podizanje studentskog standarda (UPSS)

upssosijek@gmail.com

Facebook stranica udruge

Vatroslav Ljušanin, predsjednik


Udruga za podizanje studentskog standarda (UPSS)    Kontaktirajte pokretača peticije
Facebook