Peticija protiv ukidanja Uber aplikacije

Drage sugrađanke i sugrađani,

Plenkovićeva Vlada, s naglaskom na ministra Butkovića, zapela je u prošlom stoljeću i ne želi se adaptirati pozitivnim promjenama koje tehnologija donosi, baš kao i cirkularna ekonomija. Glasna manjina, koja odbija tehnološke napretke, podcjenjuje razvoj društva namećući isključivo svoj interesni stav. Ovim pokušajem želi se smanjiti mogućnost izbora za potrošačice i potrošače te kvaliteta i cijena usluge. Hoćemo li zabranjivati aplikacije kao što to rade Kina i Sjeverna Koreja? Hoće li sutra prosvjedovati i poštarice/poštari te zahtijevati zabranu e-maila?

Ukratko, da ponovimo činjenice:

1) Uber je ponudio posao tisućama nezaposlenih koji bi možda napustili Hrvatsku (iako i tu, naravno, ima prostora za unapređenje radničkih prava). Predsjedniče Vlade HR, mogla bi i Vaša Vlada krenuti tim stopama?

2) Prijevoz, ranije korišten samo od strane bolje situiranih građanki i građana, postao je dostupan širokoj masi. Stotine i stotine građanki i građana, studentica i studenata te umirovljenica i umirovljenika sada imaju mogućnost jeftinijeg i dostupnijeg prijevoza.

3) Umjesto zabrana, Vlada RH bi se trebala pozabaviti izmjenama postojećih zakona i propisa tako da se taksistkinje i taksisti oslobode posebnih licenci. 

4) Uber partneri vozačice i vozači plaćaju sve poreze i doprinose. Krenuvši od poreza na dohodak za zaposlenje vozačice i vozača u tvrtki pa do poreza na dobit. Dapače, sve je fiskalizirano te ne postoji mogućnost za prevaru države. Dopustite ljudima da rade i zarađuju za sebe i svoje obitelji te da nama, posebice mladima, pružaju uslugu kojom smo vrlo zadovoljni.

Molimo sve koji podržavaju slobodu rada i odupiru se različitim lobijima da potpišu peticiju te pomognu u njezinom širenju.

Ne dopustimo Vladi RH da nas i ovakvim potezima vraća u prošlost!

Forum mladih SDP-a Hrvatske


Forum mladih SDP-a Hrvatske    Kontaktirajte autora peticije


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook