Peticija protiv ukidanja Uber aplikacije

Drage sugrađanke i sugrađani,

Plenkovićeva Vlada, s naglaskom na ministra Butkovića, zapela je u prošlom stoljeću i ne želi se adaptirati pozitivnim promjenama koje tehnologija donosi, baš kao i cirkularna ekonomija. Glasna manjina, koja odbija tehnološke napretke, podcjenjuje razvoj društva namećući isključivo svoj interesni stav. Ovim pokušajem želi se smanjiti mogućnost izbora za potrošačice i potrošače te kvaliteta i cijena usluge. Hoćemo li zabranjivati aplikacije kao što to rade Kina i Sjeverna Koreja? Hoće li sutra prosvjedovati i poštarice/poštari te zahtijevati zabranu e-maila?

Ukratko, da ponovimo činjenice:

1) Uber je ponudio posao tisućama nezaposlenih koji bi možda napustili Hrvatsku (iako i tu, naravno, ima prostora za unapređenje radničkih prava). Predsjedniče Vlade HR, mogla bi i Vaša Vlada krenuti tim stopama?

2) Prijevoz, ranije korišten samo od strane bolje situiranih građanki i građana, postao je dostupan širokoj masi. Stotine i stotine građanki i građana, studentica i studenata te umirovljenica i umirovljenika sada imaju mogućnost jeftinijeg i dostupnijeg prijevoza.

3) Umjesto zabrana, Vlada RH bi se trebala pozabaviti izmjenama postojećih zakona i propisa tako da se taksistkinje i taksisti oslobode posebnih licenci. 

4) Uber partneri vozačice i vozači plaćaju sve poreze i doprinose. Krenuvši od poreza na dohodak za zaposlenje vozačice i vozača u tvrtki pa do poreza na dobit. Dapače, sve je fiskalizirano te ne postoji mogućnost za prevaru države. Dopustite ljudima da rade i zarađuju za sebe i svoje obitelji te da nama, posebice mladima, pružaju uslugu kojom smo vrlo zadovoljni.

Molimo sve koji podržavaju slobodu rada i odupiru se različitim lobijima da potpišu peticiju te pomognu u njezinom širenju.

Ne dopustimo Vladi RH da nas i ovakvim potezima vraća u prošlost!

Forum mladih SDP-a Hrvatske


Forum mladih SDP-a Hrvatske    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju


ILI

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena na našoj stranici. Međutim, pokretač peticije vidjet će sve informacije koje pružite u ovom obrascu.

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.
Facebook