PETICIJA ZA SLOBODNI PARKING LIJEČNIKA U KUĆNOJ POSJETI

 Peticija za ostvarivanje prava na slobodno parkiranje zagrebačkih liječnika obiteljske medicine u kućnim posjetama pacijentima            

Znate li da liječnici obiteljske medicine u Zagrebu  pri pružanju primarne liječničke pomoći u kućnim posjetama svojim nemoćnim pacijentima moraju dobro paziti gdje će parkirati svoje vozilo i platiti parkingjer ih nerijetko dočekaju kazne na brisačima vozila, čak i odvoz pauka? Tako oni, umjesto da nesmetano i u što kraćem vremenu pruže pacijentu potrebnu pomoć, troše dragocijeno vrijeme tražeći slobodno parkirno mjesto i plaćajući parking bilo na aparatu ili mobitelom. Rade li to isto i vatrogasci, hitna pomoć ili policija u pružanju pomoći građanima? Ne.

Ovom peticijom zagrebački liječnici obiteljske medicine traže podršku kolega i javnosti za ostvarivanje prava na službenu naljepnicu sa znakom crvenog križa koju bi koristili na svom vozilu za nesmetano parkiranje pri obavljanju kućnih posjeta.  

U Europi je to uobičajena praksa. Liječnici obiteljske medicine pri dolasku u kućnu posjetu pacijentu,kao i vatrogasci i policija i ostale javne službe, imaju za to pripadajuću oznaku na vozilu kako bi im bilo omogućeno nesmetano parkiranje. Uz stambene zgrade označena su  i posebna parkirna mjesta sa znakom crvenog križa rezervirana samo za hitna bolnička vozila  i za vozila liječnika primarne zdravstvene zaštite.

Potpiši  kako bi  Tvoj liječnik obiteljske medicine nesmetano i što brže došao u Tvoj dom  pružiti  Ti  potrebnu medicinsku pomoć. 


HRVATSKA UDRUGA KONCESIONARA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize HRVATSKA UDRUGA KONCESIONARA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE to hand over my signature to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.

Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook