PETICIJA ZA SLOBODNI PARKING LIJEČNIKA U KUĆNOJ POSJETI

 Peticija za ostvarivanje prava na slobodno parkiranje zagrebačkih liječnika obiteljske medicine u kućnim posjetama pacijentima            

Znate li da liječnici obiteljske medicine u Zagrebu  pri pružanju primarne liječničke pomoći u kućnim posjetama svojim nemoćnim pacijentima moraju dobro paziti gdje će parkirati svoje vozilo i platiti parkingjer ih nerijetko dočekaju kazne na brisačima vozila, čak i odvoz pauka? Tako oni, umjesto da nesmetano i u što kraćem vremenu pruže pacijentu potrebnu pomoć, troše dragocijeno vrijeme tražeći slobodno parkirno mjesto i plaćajući parking bilo na aparatu ili mobitelom. Rade li to isto i vatrogasci, hitna pomoć ili policija u pružanju pomoći građanima? Ne.

Ovom peticijom zagrebački liječnici obiteljske medicine traže podršku kolega i javnosti za ostvarivanje prava na službenu naljepnicu sa znakom crvenog križa koju bi koristili na svom vozilu za nesmetano parkiranje pri obavljanju kućnih posjeta.  

U Europi je to uobičajena praksa. Liječnici obiteljske medicine pri dolasku u kućnu posjetu pacijentu,kao i vatrogasci i policija i ostale javne službe, imaju za to pripadajuću oznaku na vozilu kako bi im bilo omogućeno nesmetano parkiranje. Uz stambene zgrade označena su  i posebna parkirna mjesta sa znakom crvenog križa rezervirana samo za hitna bolnička vozila  i za vozila liječnika primarne zdravstvene zaštite.

Potpiši  kako bi  Tvoj liječnik obiteljske medicine nesmetano i što brže došao u Tvoj dom  pružiti  Ti  potrebnu medicinsku pomoć. 


HRVATSKA UDRUGA KONCESIONARA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem HRVATSKA UDRUGA KONCESIONARA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook