PETICIJA ZA UKIDANJE KVAZI DRŽAVE REPUBLIKE SRBSKE KOPIJE NDH U BOSNI

KAKO BI TO IZGLEDALO KAD BI NJEMAČKA imala dan kad se slavi otvaranje logora Auschwitz ili dan paljenja prve peći u njemu, dan kada je ubijen prvi jevrej....? Ko to ne bi osudio ? To bi učinilo danas 99,99 % Nijemaca tako isto ostalog svijeta.
No, u RS upravo se danas slavi dosta slično što sam gore napomenuo. Slavi se sa marševima, muzikom, nekim nacionalističko-fašističkim govorima.... praznička atmosfera koja premašuje bilo koji vjerski praznik. Prije dva dana bio je "dan mira" a sada je to "dan rata, mržnje i osvete". Slavilo se rođenje boga a nakon 48 sati slavi se rođenje sotone. Veliča se i proslavlja teritorija imenovana kao "Republka Srpska" koja je stvorena na genocidu, etničkom čišćenju i najokrutnijim zločinima što evropa nije vidjela od svršetka WW2. Oni koji slave taj genocidni praznik uvjereni su da ih je to spasilo od istrebljenja od strane druga dva naroda. Fašističko- četnička ideologija i pranje mozgova je dio društva i školskog obrazovanja u RS inače ovoga ne bi bilo.
Kako bi to izgledalo kad bi se u njemačkim crkvama palile svijeće Hitleru,Göringu,Himmleru....držale mise zadušnice, imenovale ulice....? I to ima kod nas. To čak znači svetost,pobožnost i domoljublje. Nisu oni u Mostaru i Zagrebu bolji od onih u RS i nije nemoguće da će oni iz tzv HB uskoro da proglase neki svoj fašističko-ustaški praznik gdje će to svi skupa na čelu sa ober-fašistom D Čovićem da svake godine slave.
Ne treba s metnuti s uma da je Bosna jedina zemlja u svijetu gdje se fašizam još zadržao i ne samo to, nego je jedina država gdje je javno širenje mržnje i pozivanje na ubistvo, klanje i osvetu ne kažnjivo.
Mi živimo u zemlji u kojoj njene vođe sa ogromnim brojem pristalica promiču fašističku ideologiju, podjelu po vjeri, nacizam, rasizam, nacionalizam i to je ušlo u sve segmente u društvu, postalo kao takvo većini prihvatljivo i gledano kao normalno.

 

Potpišite peticiju zu uručivanje UN i Europskoj uniji jer su zakonima pobjednika drugog svjetskog rata zabranjene fašističke države kao i država u državi, zabranjeni simboli sluga Hitlera poput nedića zastava koje se proklamišu i koriste u RS-BiH.


Narodnooslobodilačka vojska i partizanski odredi Jugoslavije - NOV POJ    Kontaktirajte autora peticije


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook