PETICIJA: ZA uvođenje školskih uniformi!

Potaknuti nedavnim slučajem djece u vrtiću koja se izruguju jedni drugima, nazivajući one koji nemaju brendiranu odjeću "LIDLIĆI", kao nastavak naše inicijative "ZA uvođenje školskih uniformi" želimo potaknuti javnu raspravu i prikupiti dovoljno potpisa od strane građana Hrvatske kako bi se ova inicijativa implementirala u sve osnovne škole i vrtiće.

Njima želimo smanjiti socijalnu diskriminaciju među djecom, po uzoru na mnoge razvijene zemlje svijeta. Ovaj potez dakako neće u cijelosti rješiti problem socijalne diskriminacije, ali uvođenjem "radne uniforme" kako ih neki psiholozi i pedagozi nazivaju, vjerujemo da bi se pažnja djece skrenula na rad i učenje, da bi djeci stvorila osjećaj pripadnosti i zajedništva i da bi se u konačnici manje diskriminirala na temelju imovinskog statusa. Time, sama uniforma ima i svoj odgojni karakter.

Jedino po čemu bi se djeca trebala razlikovati dok su u vrtiću ili školi je po svom radu, učenju, talentiranosti i karakternim osobinama, ali nikako po odjeći!

Stranica naše inicijative na Facebooku broji preko 13.000 ljudi koji nas podržavaju https://www.facebook.com/uniforme.hr/

Podrži nas i ti, potpiši za uvođenje i širi peticiju dalje!

#SamoJako

12507221_984878244900401_6030453207946458033_n2.png

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Mladi HSLS-a da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook