PETICIJA: ZA uvođenje školskih uniformi!

Potaknuti nedavnim slučajem djece u vrtiću koja se izruguju jedni drugima, nazivajući one koji nemaju brendiranu odjeću "LIDLIĆI", kao nastavak naše inicijative "ZA uvođenje školskih uniformi" želimo potaknuti javnu raspravu i prikupiti dovoljno potpisa od strane građana Hrvatske kako bi se ova inicijativa implementirala u sve osnovne škole i vrtiće.

Njima želimo smanjiti socijalnu diskriminaciju među djecom, po uzoru na mnoge razvijene zemlje svijeta. Ovaj potez dakako neće u cijelosti rješiti problem socijalne diskriminacije, ali uvođenjem "radne uniforme" kako ih neki psiholozi i pedagozi nazivaju, vjerujemo da bi se pažnja djece skrenula na rad i učenje, da bi djeci stvorila osjećaj pripadnosti i zajedništva i da bi se u konačnici manje diskriminirala na temelju imovinskog statusa. Time, sama uniforma ima i svoj odgojni karakter.

Jedino po čemu bi se djeca trebala razlikovati dok su u vrtiću ili školi je po svom radu, učenju, talentiranosti i karakternim osobinama, ali nikako po odjeći!

Stranica naše inicijative na Facebooku broji preko 13.000 ljudi koji nas podržavaju https://www.facebook.com/uniforme.hr/

Podrži nas i ti, potpiši za uvođenje i širi peticiju dalje!

#SamoJako

12507221_984878244900401_6030453207946458033_n2.png


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook