Ostavka M. Piplice kao predstavnika Hrvata na sve dužnosti

Na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske od 6. lipnja 2013. godine, a sukladno Zakonu o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, Vlada RH osnovala je Savjet Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Sukladno tom Zakonu, Hrvati kao iseljenici u Austriji imaju jednog svog predstavnika odnosno člana Savjeta kao legitimnog predstavnika, zastupnika austrijskih Hrvata.

Tu je časnu dužnost u mandatu od 2013. do 2017. obavljao gospodin Miroslav Piplica.

S obzirom da je 6. lipnja 2017. članovima Savjeta istekao mandat, na prijedlog hrvatskih zajednica, članove Savjeta Vlade imenuje Vlada Republike Hrvatske. Zajednice Hrvata svoje predstavnike u Savjet Vlade predlažu iz redova najznačajnih i najbrojnih udruga, organizacija, institucija ili drugih oblika organiziranja, osoba koje su uvažene u sredinama u kojima žive, angažirane na očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta svojih zajednica i na unapređenju odnosa sa svojom domovinom.

Slijedom navedenog, dolje navedeni organizatori ove peticije kao predstavnici udruga i pojedinci drže kako gospodin Miroslav Piplica ne zadovoljava uvjete iz navedenog natječaja s obzirom kako isti nije mnogobrojnim hrvatskim zajednica u Austriji predočio rad minulog mandata te da mu se na teret, poglavito kao predsjedniku Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport stavljaju mnogobrojne inkriminalne radnje, netransparentno vođenje financija i drugih poslova Zajednice, poljuljani ugled u društvu i sl.

Organizatori peticije:


KUD Rubina (predstavnici: Ivo Jarić i Dragan Kovačević)
Udruga hrvatskih poslodavaca (predstavnici: Franjo Blažević, Niko Ilić, Mladen Zorić)

Slobodanka Zorić,
Valentina Ilić.
Marinko Banović,
Drago Pranjić,
Niko Vrcić,
Zoran Lucić,
Stjepan Pranjić,
Jelica Blažević


Udruge i pojedinci    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Udruge i pojedinci da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook