Povlačenje poštara sa rajona za vrijeme Koronavirusa

Čak i u ovo osjetljivo i neizvjesno vrijeme poštari svakodnevno odrađuju svoj posao raznoseči pisma i pakete, određeni vid zaštite dobili su tek u petak, 20. Ožujka 2020. (masku, par rukavica i dezinfekcijsko sredstvo). Što je sve potencijalno nakupljeno na tim paketima i pismima, kroz koliko su ruku prošli i kolika je mogućnost da se Koronavirusom zaraze oni, a to prenesu dalje?! Svaki poštar ima oko 1000 kučanstava na svom rajonu. Previše ljudi koji potencijalno mogu biti zaraženi. Što se tiče pošte, prostorija u kojima poštari borave prije i nakon odlaska na teren, sapun za ruke je luksuz, njih je po 20ak u istoj prostoriji, a propisani razmak od 2 metra između osoba teško je održiv.

Glavna misao je, DA LI ONI OBAVLJAJU POSAO KOJI JE TRENUTNO OD KRUCIJALNE VAŽNOSTI ZA STANOVNIKE LIJEPE NAŠE?!  Vjerujem da svi možemo izdržati bez naručenih paketića, a što se tiče računa - gradovi počinju uvoditi odgodu plaćanja režija za iduća 3. mjesec!

Naši se poštari svakodnevno izlažu riziku, a izlažu i nas, htjeli oni to ili ne, posao je posao, moraju zaraditi za život.

Peticija je pokrenuta s ciljem PRIVREMENOG  ZAUSTAVLJANJA DOSTAVE POŠTE, odnosno PRIVREMENOG POVLAČENJA POŠTARA SA NJIHOVIH RAJONA.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Nives Vitasović to hand over my signature to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.
Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook