Povlačenje poštara sa rajona za vrijeme Koronavirusa

Čak i u ovo osjetljivo i neizvjesno vrijeme poštari svakodnevno odrađuju svoj posao raznoseči pisma i pakete, određeni vid zaštite dobili su tek u petak, 20. Ožujka 2020. (masku, par rukavica i dezinfekcijsko sredstvo). Što je sve potencijalno nakupljeno na tim paketima i pismima, kroz koliko su ruku prošli i kolika je mogućnost da se Koronavirusom zaraze oni, a to prenesu dalje?! Svaki poštar ima oko 1000 kučanstava na svom rajonu. Previše ljudi koji potencijalno mogu biti zaraženi. Što se tiče pošte, prostorija u kojima poštari borave prije i nakon odlaska na teren, sapun za ruke je luksuz, njih je po 20ak u istoj prostoriji, a propisani razmak od 2 metra između osoba teško je održiv.

Glavna misao je, DA LI ONI OBAVLJAJU POSAO KOJI JE TRENUTNO OD KRUCIJALNE VAŽNOSTI ZA STANOVNIKE LIJEPE NAŠE?!  Vjerujem da svi možemo izdržati bez naručenih paketića, a što se tiče računa - gradovi počinju uvoditi odgodu plaćanja režija za iduća 3. mjesec!

Naši se poštari svakodnevno izlažu riziku, a izlažu i nas, htjeli oni to ili ne, posao je posao, moraju zaraditi za život.

Peticija je pokrenuta s ciljem PRIVREMENOG  ZAUSTAVLJANJA DOSTAVE POŠTE, odnosno PRIVREMENOG POVLAČENJA POŠTARA SA NJIHOVIH RAJONA.

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Nives Vitasović da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook