Pravo na izbor - žele li studenti ići na fakultete

Prije svega, cilj ovoga nije da se oslobodimo ispita, nego da se netko pobrine i za nas studente, da se ne govori da su zadovoljni ishodom jer mi kao studenti nismo te da se ne prebacuje problem samo na (sve)učiliste.

 

Svi su se u ovoj situaciji nasli pomalo zbunjeni. Učenici osnovne i srednje škole imaju roditelje koji mogu odlučiti hoće li njihova djeca ići u školu ili ne. Što je s nama studentima, tko nama daje pravo izbora, želimo li mi otići na fakultet pisati pojedine ispite, želimo li odrađivati vježbe u laboratoriju, znamo li mi da je svatko tko je zadužen za dezinfekciju dovoljno dobro to napravio, ili ćemo opet mi studenti raditi to sami za sebe. Jesmo li mi manje potencijalno prenositelji zaraze ili smo samo manje vrijedni, da profesor ili netko drugi nama može određivati želimo li mi doći u prostoriju s nekolicinom osoba polagati ispit, odrzavati vježbe, slušati predavanja. Ovdje se radi o izuzetcima i samo pojedinim profesorima, većina ih se prilagodila i omogućila na bilo kakav način rijesavati sve online. Također očekujemo i njihovu podršku jer se i profesori mogu ugroziti.

Što je sa studnetima koji dolaze iz drugih gradova, država. Pitaju li se nadležni imaju li svi studenti osobno prijevozno sredstvo, imaju li dostupan javan prijevoz. Imaju li uopće studenti novčanih mogućnosti platiti put što osobnim automobilom što dostupnim javnim prijevozom. Imaju li gdje biti na  cijeli dan zbog dvosatnih vježbi, ispita ili što god. Trebaju li u jednom danu ići do mjesta gdje je fakultet pa se opet premoreni vraćati kući. Uzmimo u obzir da su nekima fakulteti udaljeni stotinama kilometara od kuće. Mnogi su ostali bez posla, mnogima su i roditelji ostali bez posla, to se ništa ne uzima u obzir.

Moramo li se mi opet ugroziti, voziti se u autobusu s nekolicinom ljudi, gdje se moze pronaci jedna neodgovorna osoba i ugroziti nas sve.

Zato vas molimo sve, podrzite nas,  mi smo budućnost Hrvatske kao i sva ostala djeca nižeg stupnja školovanja, kao i svi ostali.

Također molim studente, da svoja iskustva ostave u komentaru, kako ovo nebi ispala jedna obična stvar i ne primjećen problem.

Budimo podrškaa jedni drugima.

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Studenti da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook