Protiv poreza na nekretnine-grad Beli Masnastir

Potpisnici ove peticije (u daljnjem tekstu MI) tražimo od predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave ili predstavničkog tijela jedinice regionalne samouprave da raspiše REFERENDUM na kojemu bi  građani iznijeli svoje mišljenje o porezu na nekretnine.

MI smatramo da zamjena komunalne naknade porezom na nekretnine je nepotreban akt koji bi mogao negativno rezultirati po građane Beloga Manastira. Kako je prije nešto više od 2 godine grad Beli Manastir izgubio status grada od posebne državne skrbi i na taj način je život građana grada Belog Manastira dodatno otežan smatramo da bi ovaj porez bio letalan za građane istoga. 
Smatramo da je novokreirani porez pljačka jer građani su uredno platili porez pri kupnji matrijala, plaćanja radnika, kupovinom nekretnine koju koriste za stanovanje i sl.
Isto tako zakon o porezu na nekretnine je najviše štetan za socijalne slučajeve koji u svojem vlasništvu posjeduju nekretninu i za umirovljenike jer ih do smrti obvezuje za plaćanje istoga a oporavak njihovog financijskog stanja je upitan što u konačnici može rezultirati gubitkom iste.


Ukoliko ovu peticiju potpiše veći broj građana grada Beloga Manastira (više od 1500) ista će biti dostavljena predstavničkom tijelu jedinice lokalne samouprave s ciljem raspisivanja referenduma.
Referendum bi trebao biti sastavljen na način da se građani ne zbunjuju i on bi trebao glasiti ovako: Jeste li za to da se na području Grada Belog Manastira  naplaćuje ili NE naplaćuje porez na nekretnine? 


Ukoliko isti ne prihvatite te odbijete njegovo raspisivanje narušavate volju građana što je po nama čin protunarodnog djelovanja.

Ovu peticiju mogu potpisati građani Beloga Manastira, Branjih Vrha, Šećerane i Šumarine


Isto tako ovim putem pozivamo garđane Općine Bilje, Općine Jagodnjak, Općine Čeminac, Općine Popovac, Općine Draž, Općine Darda, Oopćine Petlovac i Općine Kneževi Vinogradi da kreiraju istu peticiju u svrhu raspisivanja referenduma Protiv poreza na nekretnine i tim činom spasimo Baranju od novih nameta.

Ivan Pavoković
ivanpavokovic@gmail.com


Ivan Pavoković    Kontaktirajte autora peticije


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook