Regulacija zakona o humanitarnoj pomoci i poreza na dobit

Prema odredbama čl.7. Zakona o porezu na dobit, porezno priznatim rashodom smatraju se darovanja u naravi i novcu koja su učinjena u tuzemstvu za kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne svrhe ako njihov ukupan iznos ne prelazi dva posto ukupnog prihoda poslovnog subjekta za proteklu godinu.

Ako darovanja prelaze dva posto ukupnog prihoda prethodne godine, tada je taj iznos rashoda porezno nepriznati rashod. U tom slučaju za iznos donacije veće od dva posto prihoda protekle godine povećavamo poreznu osnovicu.

No darovanja su moguća i iznad spomenutih dva posto kao porezno priznat trošak u slučaju ako je darovanje provedeno na temelju odluke mjerodavnog ministarstva, a za financiranje posebnih programa – i to je iznimka.

Tražimo nadlezne institucije da omoguce ( pojednostave ) darovanje ( donacije ) u humanitarne svrhe bez naplate poreza na dobit uz određenu dokumentaciju ( jednostavnu ) kojom se sprijecava manipulacija i koristenje izmjene zakona u pogresne svrhe.

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Gordana Vincek da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook