I Rudine su Bijaći

Naša lijepa, velika i moderna osnovna škola "Bijaći" već od 2014.godine uspješno obrazuje i u ljude pretvara generacije i generacije. Jednako tako ova škola svake godine iz generacije u generaciju ne uspijeva rješiti problem prijevoza djece iz Rudina i usputnih stanica.

Rudine su naselje sa vise od 500 djece koja idu u dvije osnovne škole i to "Filip Lukas" i "Bijaći" organizirano u 4 autobusa (za veću i manju djecu po dva).

Do 2018.godine roditelji su prva dva tjedna nastave morali sami voziti djecu u oba smjera u školu. Primorani su bili uzimati godišnji odmor na poslu ili se dodatno brinuti ako u tom ne uspiju, a frustrirajuće je bilo to što se nije znalo i do 7 dana prije početka nastave imaju li djeca organiziran prijevoz. Ovaj problem (za sada) je srećom riješen. Kad se već uhodaju u nastavu mnoga djeca su osuđena da čekaju i po dva školska sata do idućeg polaska školskog autobusa. Mnoga djeca ne mogu ići na dodatne, dopunske kao ni izvan nastavne aktivnosti jer moraju mnogo čekati ili čak uopće nemaju omogućen školski prijevoz. Isto se događa kada imaju predsat u školi. Ovakvo stanje je zapravo diskriminacija djece putnika. Mnoga djeca u ovakvim situacijama su prisiljena ići pješice više od 2 km po cesti koja nema nogostup, a obiluje prometom što je smrtno opasno i svi smo toga svjesni! Često djeca idu pješice po kiši i buri! Vozači baš ne vode računa ni brigu o pješacima kroz Rudine pa tako ni o djeci pješacima. Radi ovog je neko vrijeme patrolirala policijska služba no sve je ostalo isto. Neka djeca pak, u nedostatku autobusnog prijevoza idu biciklom u školu no sve prethodno opasne situacije su opet tu uz uzbrdicu dugu više od 2 km.

Mi roditelji smo zahvalni što se čudom do sada nije dogodila nikakva tragedija i baš iz tog razloga potpisujemo ovu peticiju da se školski prijevoz ili nastava organizira na način da su svi školski satovi svoj djeci od 1. do 8. razreda omogućeni bez čekanja autobusa, straha i stresa kako za djecu tako i za roditelje.

 


Ana Čulin Jeličić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Ana Čulin Jeličić da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook