Sanacija i pojačanje nosive konstrukcije Osnovne škole Rapska

Roditelji djece Osnovne škole RAPSKA Rapska 3, Zagreb, 14.05.2020.                                                                                             

1. GRADSKI URED  ZA OBRAZOVANJE             

n/r mr.sc. Ivica Lovrić, dipl.ing            

Ilica 25/l, 10 000 Zagreb   

2. GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU SPOMENIKA  KULTURE I PRIRODE  

 Kuševićeva 2/II, 10 000 Zagreb

3. GRAD ZEGREB - SEKTOR ZA GRAĐENJE I SANACIJU OŠTEĆENIH                OBJEKATA DRUŠTVENIH DJELATNOSTI I STAMBENIH OBJEKATA    

Ulica grada Vukovara 58b, 10000 Zagreb                                                                              

4. MINISTARSTVO GRADITELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJA                                                                                                                Ulica Republike Austrije 20, 10 000 Zagreb                                                                                            

5. DRŽAVNI INSPEKTORAT                                                     

Šubićeva 29, 10 000 Zagreb  

 

Predmet: Sanacija O.Š.Rapska nakon potresa    

Poštovani,     

Obraćamo Vam se ovim putem kao roditelji djece O.Š Rapska na Sigečici, a vezano na događanja nakon potresa koji se dogodio u Zagrebu 22.03.2020. godine.

Naime, odmah nakon spomenutog potresa radne ekipe statičara izišle su na teren po cijelom Zagrebu, pa tako među inim i na područje naše škole. Nakon brzog pregleda, dana 26.03.2020. na vrata škole je izvješena žuta naljepnica na kojoj je bilo definirano da je škola privremeno neupotrebljiva te je zatražen detaljni pregled. Tim pregledom popisana su i dokumentirana sva vidljiva oštećenja. No, već 11.04.2020. skida se spomenuta naljepnica i na njeno mjesto stavlja ona zelene boje na kojoj je definirana uporabljivost objekta s preporukom.

Ne ulazeći u razloge spomenute aktivnosti niti po čijim nalogom je isto napravljeno, otvoreno možemo iskazati svoje nezadovoljstvo i eksplicitno odbijamo prihvatiti bilo kakvo žongliranje sigurnošću naše djece kao i njihovih nastavnika. Ako je prvim pregledom definirano da je školska zgrada privremeno neupotrebljiva i da se traži detaljni pregled, u skladu s time ćemo se i ponašati te tražimo vašu pomoć oko razriješavanja trenutno nastalih okolnosti.

Naime, neslužbeno doznajemo za stanovitog Izvođača radova koji je bio prisutan tom drugom brzom pregledu te njegovu nespornu ambiciju da hitno započne "kozmetičke" radove sanacije temeljene na kratkom vizualnom pregledu i odokativnoj procijeni troškova same sanacije.

U međuvremenu, nastava se odvija u PŠ Vladimira Preloga jer naša zgrada – nije za uporabu bez sanacije po svim pravilima struke.

Moramo naglasiti da i među nama roditeljima ima stručnjaka iz raznih područja, pa samim time Vas molimo da nas shvatite ozbiljno kao i naš opravdan strah nakon jednog ovakvog potresa koji je rezultirao većim brojem strukturalnih oštećenja škole.

Osim navedenog, moramo naglasiti i činjenicu da protupožarne stepenice već duži niz godina nisu u funkciji i odvojene su od same zgrade. Ishodovanje dozvola kako bi se one osposobile traje već godinama – to vodi Gradski ured za obrazovanje jer je to institucija koja je vlasnik škole. U slučaju novog potresa ili požara dovodi se u pitanje realna mogućnost evakuacije. Mislimo da nije potrebno naglašavati visinu rizika korištenja školske ustanove bez evakuacijskog puta u punoj funkciji. To se apriori mora riješiti prije nego učenici sjednu u svoje klupe.

Iz sveg spomenutog jasno Vam je o čemu se ovdje radi, a nama roditeljima je isključiva i jedina nit vodilja osigurati maksimalnu sigurnost svim korisnicima škole, a posebice najosjetljivijem dijelu populacije -djeci!

Ono što u ovom trenutku nikome vjerujemo ne treba, jest publicitet medija, te Vas molimo da na zajedničko zadovoljstvo razumno riješimo ovaj problem, spriječimo u ovom trenutku izvoditelja u kozmetičkoj bravuri, te da se hitno izvrši detaljni pregled škole prema smjernicama struke temeljem kojeg bi se u konačnici izvršila kvalitetna i cjelokupna sanacija O.Š Rapska.  

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju  

S poštovanjem,      

Roditelji DJECE, O.Š.Rapska

 

       

Na znanje;   - Ravnateljica O.Š. Rapska, Diana Dujmović


Zrinka Mrković-Mračić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Zrinka Mrković-Mračić da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook