Siščani ne žele grad prepoznatljiv po zagađenju i opasnom otpadu!

G.I. Siščani ne žele biti Smetlišćani zabrinuta je zbog najave da će Rijekatank iz Rijeke graditi postrojenje u Pračnu. Rijekatank je sa riječkih Srdoča otjeran zbog pritiska građana koji su se žalili na nesnosan smrad. U Sisku žele prikupljati opasni i neopasni kemijski otpad u količini od 30 000 tona godišnje. Namjera im je izgraditi postrojenje u zoni u kojoj djeluju mnogi OPG-ovi orijentirani na proizvodnju hrane. PETICIJA2.jpgTvrtka Remondis Medison iz Draganića, otjerana je iz matičnog mjesta, potom iz Jastrebarskog zbog smrada i nepridržavanja propisa pri zbrinjavanju medicinskog otpada. Uz njih se veže i afera odlaganja velike količine nedovoljno obrađenog medicinskog otpada u Donjem Miholjcu na odlagalištu komunalnog otpada. Takva praksa je strogo zabranjena u zemljama EU, ali kod nas je prošla bez sudskog epiloga. Oni žele svoje poslovne aktivnosti prikupljanja, skladištenja i sterilizacije medicinskog infektivnog otpada obavljati u prostoru bivšeg Herbosa, nadomak kuća i zone namjenjene rekreaciji.
Uz ekološke probleme koje imamo od ranije, primjerice nesanirane pogone bivše Rafinerije, ne želimo dodatne moguće problematične zagađivače u svom gradu.

Potpisom na ovu peticiju oštro se protivim da se navedenim tvrtkama omogući rad u gradu Sisku!


Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani to hand over my signature to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.
Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook