Tražimo suđenje Zoranu Milanoviću

Nakon cijelog niza sramotnih, uvredljivih i zlokobnih izjava trenutnog premijera na zalasku, Zorana Milanovića, smatramo da je došlo vrijeme da spomenuti gospodin odgovara za svoje postupke.

U njegovom javnom obraćanju nebrojeno puta imali smo priliku čuti mnoge ružne izjave i uvrede, koje su kulminirale njegovom posljednjom izjavom nakon konstituirajuće sjednice Sabora, u kojoj je veliki dio, tj. većinu hrvatskih građana nazvao kriminalcima, špijunima i proustašama.

Od samog početka, u svom bahatom stilu, zagovara svoju tezu „ili mi ili oni“. Budući da smo kulturni i civilizirani ljudi koji žive u demokratski uređenoj zemlji, očekuje se od svakog političara gubitnika na izborima da javno čestita izbornom pobjedniku. Nažalost, u slučaju gospodina Milanovića mi smo bili svjedoci odbijanja čestitanja predsjednici RH na izbornoj pobjedi, kao i nedavno novoizabranom predsjedniku Sabora. Takvim je svojim ponašanjem naš uskoro bivši premijer sramotio kako sebe tako i čitav narod, prikazujući svijetu Hrvatsku kakvom ona to zapravo nikako nije.

Kao šlag na torti, koje se hrvatski narod već odavno zasitio, došla je ta zadnja izjava kojom se vrijeđa većina građana RH, kojom je jasno pokazao koliko poštuje hrvatski narod, čiji je premijer bio zadnje 4 mučne godine. Kakve se poruke šalju tim uvredljivim i bahatim izjavama? Da Zakon koji zabranjuje uvredu i klevetu više ne postoji? Znači li to da svatko svakoga može javno vrijeđati, prozivati, omalovažavati i to bez ikakvih sankcija i posljedica? Ili nam je jednostavno nešto promaklo, pa izuzeće od Zakona vrijedi samo za jednu važnu i visoku ličnost poput gospodina Milanovića?

Potaknuti spomenutom nepravdom i štetom koja je nanesena ugledu Hrvatske za vrijeme trajanja mandata gospodina Milanovića, odlučili smo pokrenuti peticiju u ime građanske inicijative kojom tražimo da gospodin Milanović odgovara za sve uvrede i klevete upućene građanima RH. Izričito zahtijevamo ozbiljnu i odgovornu reakciju DORH-a, Uskoka i sličnih organizacija kako bi navedeni imao priliku dokazati jesu li njegove tvrdnje istinite ili je vrijeđao i klevetao hrvatski narod.


Građanska inicijativa "Tražimo suđenje Zoranu Milanoviću"    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Građanska inicijativa "Tražimo suđenje Zoranu Milanoviću" da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook