Vratimo g. Sandića na mjesto autora i voditelja JUTRA NA TREĆEM

HRT Hrvatska radiotelevizija

Prisavlje bb, Zagreb

 

Zagreb 05.10.2014.

 

 

Urednicima i ravnateljima programa HRT-a

ZAHTJEV

Predmet: Peticija za vraćanje g. Srđana Sandića na mjesto autora i voditelja radijske emisije JUTRO NA TREĆEM

 

Poštovani urednici programa i ravnatelji,

02. listopada, 2014. s mjesta autora i voditelja radijske emisije HRT-a JUTRO NA TREĆEM smijenjen je g. Srđan Sandić, član Hrvatskog društva pisaca, novinar, kolumnist, dramaturg i dramatičar. Zbog toga pokrenuli smo peticiju, kako bismo vas potaknuli da vratite g. Sandića na poziciju koju je obnašao.

Tražimo to iz sljedećih razloga:

  • Zbog osobne involviranosti u umjetničku i društvenu scenu i iznimnog poznavanja građe i tematike sadržaja koje je g. Sandić obrađivao u emisiji.
  • Kompetentnosti, opuštene sugovorničke atmosfere koju g. Sandić stvara kod ljudi, ugodnog glasa, osobnog i inovativnog pristupa društvenom i kulturnom sadržaju.
  • Zbog sustavne podrške koju g. Sandić daje mladim, često neafirmiranim umjetnicima i intelektualcima čiji su stavovi nedovoljno, ako uopće prisutni u medijima.
  • Promoviranja ljudskih prava, kritični intoniranih razgovora u kojima je razvidan njegov osjećaj za trenutak.
  • Nekorumpiranosti.
  • Zbog toga što se o kulturi treba raspravljati na način na koji to g. Sandić čini u svojim emisijama. Dozvolite da se u sklopu Trećeg programa Hrvatskog radija osjeti promjena koja je nastupila. Srđan Sandić dovoljno je kompetentan i kritičan, u emisijama i prilozima za koje je zadužen poziva u goste i omogućuje kritičarima, stručnjacima, umjetnicima i publici da izraze svoje mišljenje. Sudovi koje donosi nisu konačni, već omogućuju dijalog, a to je upravo ono za što smo uvjereni da treba njegovati.
  • Zbog nepretencioznosti kojom je uspio približiti umjetničke i kulturne sadržaje mlađim slušateljima Trećeg programa, koji je dugo vremena njegovao jednu vrstu ekskluzivnosti često nerazumljivu mlađim generacijama.
  • Nismo zainteresirani za manekenske, ušminkane glasove koji pate od isključivosti standardnog jezika. Treći progrma mora biti otvoren za jezične varijante govornog jezika (u okvirima standardnog hrvatskoga jezika) koje svjedoče o njegovoj živosti, a ne ukalupljivanju.
  • Smatramo da kao pretplatnici HRT-a imamo pravo reći što želimo slušati, uz duboku nadu da će se naš glas čuti.

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Martina Miholić da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook