Vratimo g. Sandića na mjesto autora i voditelja JUTRA NA TREĆEM

HRT Hrvatska radiotelevizija

Prisavlje bb, Zagreb

 

Zagreb 05.10.2014.

 

 

Urednicima i ravnateljima programa HRT-a

ZAHTJEV

Predmet: Peticija za vraćanje g. Srđana Sandića na mjesto autora i voditelja radijske emisije JUTRO NA TREĆEM

 

Poštovani urednici programa i ravnatelji,

02. listopada, 2014. s mjesta autora i voditelja radijske emisije HRT-a JUTRO NA TREĆEM smijenjen je g. Srđan Sandić, član Hrvatskog društva pisaca, novinar, kolumnist, dramaturg i dramatičar. Zbog toga pokrenuli smo peticiju, kako bismo vas potaknuli da vratite g. Sandića na poziciju koju je obnašao.

Tražimo to iz sljedećih razloga:

  • Zbog osobne involviranosti u umjetničku i društvenu scenu i iznimnog poznavanja građe i tematike sadržaja koje je g. Sandić obrađivao u emisiji.
  • Kompetentnosti, opuštene sugovorničke atmosfere koju g. Sandić stvara kod ljudi, ugodnog glasa, osobnog i inovativnog pristupa društvenom i kulturnom sadržaju.
  • Zbog sustavne podrške koju g. Sandić daje mladim, često neafirmiranim umjetnicima i intelektualcima čiji su stavovi nedovoljno, ako uopće prisutni u medijima.
  • Promoviranja ljudskih prava, kritični intoniranih razgovora u kojima je razvidan njegov osjećaj za trenutak.
  • Nekorumpiranosti.
  • Zbog toga što se o kulturi treba raspravljati na način na koji to g. Sandić čini u svojim emisijama. Dozvolite da se u sklopu Trećeg programa Hrvatskog radija osjeti promjena koja je nastupila. Srđan Sandić dovoljno je kompetentan i kritičan, u emisijama i prilozima za koje je zadužen poziva u goste i omogućuje kritičarima, stručnjacima, umjetnicima i publici da izraze svoje mišljenje. Sudovi koje donosi nisu konačni, već omogućuju dijalog, a to je upravo ono za što smo uvjereni da treba njegovati.
  • Zbog nepretencioznosti kojom je uspio približiti umjetničke i kulturne sadržaje mlađim slušateljima Trećeg programa, koji je dugo vremena njegovao jednu vrstu ekskluzivnosti često nerazumljivu mlađim generacijama.
  • Nismo zainteresirani za manekenske, ušminkane glasove koji pate od isključivosti standardnog jezika. Treći progrma mora biti otvoren za jezične varijante govornog jezika (u okvirima standardnog hrvatskoga jezika) koje svjedoče o njegovoj živosti, a ne ukalupljivanju.
  • Smatramo da kao pretplatnici HRT-a imamo pravo reći što želimo slušati, uz duboku nadu da će se naš glas čuti.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Martina Miholić to hand over my signature to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.
Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook