Vratite hrvatska obilježja na zdravstvene iskaznice

Odlukom HZZO-a nedavno je promijenjen izgled zdravstvene iskaznice, na način da su uklonjena sva nacionalna obilježja. Obzirom kako je cijeli postupak bio nedovoljno transparentan te neetičan, budući da je sam natječaj za novi vizualni identitet HZZO-a vrijedan 150.000,00 kuna, raspisan još u drugoj polovici 2012. godine (u vrijeme kada su gotovo sve medicinske struke u zemlji najavljivale prosvjede jer im država nije osigurala pravo na pripravnički staž, bez čega se nije moguće zaposliti), a promjena izgleda zdravstvene iskaznice objavljena je četiri godine kasnije. Također nije javno objavljena sama odluka HZZO-a o promjeni izgleda zdravstvene iskaznice.  

Mi porezni obveznici i osiguranici tražimo vraćanje hrvatskih obilježja na zdravstvene iskaznice, koja su u potpunosti uklonjena. Pravo na nacionalni identitet, ljudsko je pravo zaštićeno ustavom i zakonom i nitko ga nema pravo samovoljnim potezima uskraćivati. HZZO je na netransparentan način promijenio izgled zdravstvene iskaznice uklanjajući nacionalna obilježja bez prethodnog propitivanja javnog mnijenja.

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Zorica Gregurić da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook