Vratite nam naše (studentsko) pravo na rad!

Protekom prošlog tjedna osoblje Student servisa diljem cijele Hrvatske počelo je s obavještavanjem studentica i studenata, koji su se niti mjesec dana prije toga uredno učlanili u iste bez poteškoća i utvrđenih nepravilnosti, kako ipak više nemaju pravo na rad pošto je naknadnom kontrolom utvrđeno “predugačko razdoblje studiranja na određenoj razini njihovog studija”.
Bez daljnjih objašnjenja, i mogućnosti za bilo kakvu žalbu ili preispitivanje odluke kojom oni lišavaju pravo na rad, s njihove strane ne može biti potkrijepljena zakonskom odredbom, tj. jedina koja i stoji u samom "Zakonu o obavljanju studentskih poslova" (točnije čl. 10.) jest dvosmislena i svako tumačenje jest zasebno i ponaosob shvaćeno, i time rezultira našim gubitkom prava koje nam je u ovoj situaciji i krizi na svjetskoj razini itekako neophodno kako bi si mogli osigurati sredstva za što prihvatljiviji život, nastavak studiranja i čak stanovanje (boravišta), uzevši u obzir kako se veliki broj onih koji studiraju sami i uzdržavaju, te žive van svog prebivališta.
Ovu peticiju pokrećemo kako bi se prikazao broj onih koji su se našli u istoj (ili sličnoj) situaciji, s kojim možemo izići pred nadležna tijela što bi trebalo rezultirati boljim ishodom i konkretnijim rješavanjem naših problema. Potpišite peticiju, pomozite svakoj studentici i svakom studentu koji su se našli u istoj (ili sličnoj) situaciji i uljepšajte studentske dane. Unaprijed Vam zahvaljujemo!
 

Studentice i studenti visokih učilišta u Republici Hrvatskoj    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Studentice i studenti visokih učilišta u Republici Hrvatskoj da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook