ZA ZABRANU PETARDI U KUTINI

Tražimo od Gradskog vijeća Kutine da zabrani upotrebu petardi i pirotehnike za zabavu na području Grada Kutine tijekom cijele godine.

Zbog upotrebe petardi i ostale tzv. pirotehnike za zabavu tijekom božićno-novogodišnjih blagdana ozlijedi se veliki broj građana, osobito djece. Buka petardi uznemirava građane i izaziva stres. Negativnom utjecaju petardi osobito su izložena djeca. Isto se događa i kućnim ljubimcima. Zamislite da vaš svakodnevni mir, ritam i rutinu iznenadno prekinu glasne eksplozije i miris paljevine? Sigurno biste postali nemirni i uplašeni. Jednako tako i naši četveronožni ljubimci proživljavaju ovo blagdansko vrijeme. Zbog straha od pucnjave skrivaju se, drhte i odbijaju izlazak van.

Jeste li znali da godišnje više o 5.000 pasa i mačaka ugine zbog petardi!? Svaki drugi pas ima fobiju od snažnih zvukova, psi imaju izuzetan sluh, dva puta osjetljiviji od ljudskog i oni mogu uloviti frekvencije koje su izvan našeg dosega te mogu bolje razlučiti zvukove, pa nije čudo da grmljavina i eksplozije mogu imati razarajući utjecaj na njih i njihovo ponašanje. Bilo bi lijepo da se Hrvatska povede za talijanskim primjerom, gdje je još od 2011. u mnogim gradovima, u Torinu, Milanu, Veneciji, na primjer, zabranjeno bacanje petardi, a kazne idu i do 500 eura. Do tada, možemo samo apelirati na sve da odustanu od slavlja bacanjem petardi.

Zato tražimo od Gradskog vijeća Kutine zabranu upotrebe petardi i pirotehnike za zabavu na području Grada Kutine tijekom cijele godine.

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Nikola da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook