APEL PREMIJERU: Zaštitite ministra kulture dr.Hasanbegovića

[KULTURNO POSTAVITE ŠATOR NA SLOBODNOM TRŽIŠTU RADA]

Uslijed pravog javnog linča koji ne pokazuje karakter stišavanja, ovim putem pozivamo na potporu i zaštitu Ministra kulture dr. Zlatka Hasanbegovića. 

Moramo napomenuti da namjera potpore Ministru kulture nije otuđiti bilo kome demokracijom, DR i Ustavom RH zajamčena prava slobode mišljenja, govora bilo okupljanja, međutim želimo iskazati zabrinutost zbog karaktera i namjera prosvjeda i njegovih vođa. 

Kada govorimo o namjerama kult-prosvjednika, ne možemo ne uočiti jasnu spregu raspuštenog tz. povjerenstva i tz. neprofitnih. U tz. povjerenstvu za dodjelu bespovratnih sredstava, jasno je, sjedile su osobe koje su donosile odluke da se sredstva dodijele točno određenim subjektima u kojima rade, ili udrugama kojih su članovi, ili medijima u čijem su impressumu pa čak i onim fiktivnima. Dakle,  u tz. povjerenstvu sjede osobe koje bespovratni novac dodijeljuju samima sebi, a zatim "nadziru" sami sebe kako troše novac nas građana RH. Samim time koliko je skandalozna ta činjenica i traži raspuštanje istoga, očekujemo kao građani RH zaštitu naših interesa od strane DORHa i pravosudnih institucija. To nije tek sukob interesa, nego zlouporaba položaja i ovlasti, kriminal - i to jasno treba reći. Kao što je i kriminalno prljavo od javnih TV kuća koliko se svesrdno trude opravdati takav kriminal nastupajući u ulozi apologeta kvazikulturanata sa zajedničkom misijom gaženja temeljnih vrjednota i same RH te zaštite onih propalih novcem "šupka svijeta" kako nazivaju Domovinu.


I dok se nemoralno veliča kao moralno, laž kao istina, nekultura kao kultura, dotle pred Banskim dvorima i Ministarstvom kulture kvazikulturna mafija, jako dobro umrežena kod tokova novca, udara i siluje zdravu pamet pokušavajući na sve načine prisiliti Vladu RH na smjenu Ministra pod lažiranim optužbama i kreiranjem fašizma. 

Doista, postoji crta ispod koje se kao građani i porezni obveznici RH moramo "ujediniti bez obzira na  pojedinačne umjetničke ili političke nazore" kao što ističu danas prosvjednici. Međutim, ta crta je opće dobro i zaštita poreznih obveznika. Ta je crta također povučena prosvjedom kult-neradnika, ljudi dvojbenih kompetencija, sumnjivih namjera, sumnjivih radnji i nesumnjivo radikalno ekstremističkih društvenih i političkih nazora pred kojima se svako drugačije mišljenje mora s/klanjati, a to je ono što nas u/vodi u bivši kult jednoumlja  komunizma. Ta je crta podvučena divljanjem ljevicarskog stroja koji zeli ponišititi stupove demokracije. To su oni koji upozoravaju na fašizam, dok ga zapravo jedino oni propagiraju i proizvode. Štoviše, to im je postao unosan biznis.

Ipak, ne možemo ne složiti se sa prosvjednicima u jednoj stvari, a to je da "građani i građanke koji rade i djeluju izvan kulturnog sektora (....) upućuju na širu sliku društvenog osjećaja odgovornosti prema kulturi, pokazujući da je kultura važna i onima van polja kulturne proizvodnje." 
Upravo stoga i mi, građani ovdje potpisani, kao i kulturne radnice i radnici, povjesničari, umjetnici itd., smatramo da svjedočimo trenutku u kojem je resor kulture ugrožen i ponižen od strane kult-prosvjednika jedne fronte potpuno nekompetentne te krajnje neprihvatljivih reakcionarnih ideoloških stavova kao i onih neargumentiranih.

Smatramo i vjerujemo da kulturu treba očuvati od svake one ideologije i zastranjenja koja na bilo koji način uspostavlja režim jednoumlja i ograničenosti, diktaturu, a što se sve moglo primjetiti u protekle 4 godine kulturne floskule i neslobode tj. kulta-pragmatizma, kulta-interesa i kulta-jednoumlja.

Kakvo povjerenje konačno mogu imati građani RH kada je jasna okupacija kulture od strane jedne interesne kult-mafije?!

Zbog svega navedenog, želimo izraziti javnu podršku Ministru Hasanbegoviću i apelirati na Premijera Oreškovića i Vladu RH da zaštite Ministra i nas građane od raznoraznih kulturnih floskula. Ovim putem želimo podsjetiti kult-iskusne profitere u prosvjedu, na neizmjerno bogatstvo hrvatske kulturne baštine, obilježlja te istinske pojmove kulture s porukom da kao građani iste RH oštro odbijamo kulturni relativizam i akulturaciju koju nam nameću. Ujedno ih molimo da se dogovore sami sa sobom te odgovore cjelokupnoj javnosti na pitanje: zar se ministri smjenjuju na ulicama? Slobodni ste postaviti šator na tržištu rada na kojem imate našu dobrodošlicu.

Dirnuti hrabrošću gospodina Ministra pred neviđenim pritiscima tz. lijevih medija, pred mentalnim i verbalnim nasiljem starih i mladih pobunjenih veterana neradničke fronte i financijskog antifašizma, Ministru poručujemo da je pozvan i dobrodošao učiniti Hrvatsku boljom i prosperitetnijom, kulturnijom i bogatijom, te ga Hrvatski narod svim srcem podržava i ponosi se njim! Veselimo se njegovim dosadašnjim odlukama, ne sumnjajući u pravednost nadolazećih.

#Neka cvjeta tisuću cvjetova, neka se natječe tisuću škola mišljenja!"


*INICIJATOR PETICIJE: Građani Republike Hrvatske koji rade i djeluju u i izvan kulturnog sektora (....) a koji upućuju na širu sliku društvenog osjećaja odgovornosti prema kulturi, pokazujući da je kultura važna i onima izvan polja kulturne proizvodnje.

MLADI ZA HRVATSKU


*Dana 7. 02. 2016. MladiZaHrvatsku uputili su, uz ovu peticiju, otvoreno pismo na adresu Simon Wiesenthal Centra i g. Zuroffa sa zahtjevom isprike Ministru Hasanbegoviću i svim hrvatskim građanima te povlačenjem besramnih i neutemeljenih osuda i zahtjeva.


Mladi za Hrvatsku    Kontaktirajte autora peticije


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook