ŽELIMO OSTANAK EMISIJE HRVATSKA UŽIVO

Hrvatska_uživo.pngVodstvu Hrvatske radiotelevizije i Odboru za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora.

Mi, niže potpisani, upućujemo zahtjev Odboru da na prvoj sjednici raspravi odluku vodstva HRT-a da ukine emisiju ''Hrvatska uživo'', jednu od rijetkih koja u cijelosti ispunjava sve zahtjeve koje mora imati javni medijski servis - izbalansirano informiranje, davanje glasa diskriminiranima, ovršenima, onima s margine društva, osobama s invaliditetom, bolesnoj dijeci, zaštitnicima temeljnih ljudskih prava... I, da, sve su to itekako politične teme.

Javnost treba znati kojim je to argumentima obrazloženo ukidanje jedne od rijetkih emisija koje imaju gledanost vrijednu spomena na HTV-u, servis koji nakon ovog čina uistinu ne zaslužuje nositi naziv ''javni''.

Urednice/i emisije Hrvatska uživo vrlo su korektno i maksimalno profesionalno ispunjavali postulate novinarstva.

Stoga zahtjevamo od vodstva HRT-a da emisiju ''HuŽ'' zadrži.

Mi građani/ke koji/e i kroz porez i pretplatu financiramo HRT ovim putem poručujemo Ravnateljstvu HRT, Programskom vijeću i svim nadležnim osobama odgovornima za ukidanje emisije ''Hrvatska uživo'' da dok god se ova emisija ne vrati u programsku shemu, i to u istom uredničkom i produkcijskom timu, i u vrijeme u kojem je emisija bila tokom ove godine do ljetne sheme, NEĆEMO PLAĆATI HRT PRISTOJBU.

 


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook