Želite li da se upotreba obilježja, znaka i simbola Grada Paga - Paška čipka ukloni iz neprimjerenih, ničim povezanih sadržaja

Slažete li se da je upotreba obilježja, znaka i simbola Grada Paga - Paške čipke u ovim i drugim sadržajima kolumnistice Dade Batinić na portalu index.hr nedopustiva. Ako se slažete s navedenim molim Vas potpišite ovu peticiju.

 

https://www.index.hr/magazin/clanak/nacija-strahuje-severina-na-plahti-ili-sperma-na-platnu/2028610.aspx

snkf.png

 

Paška čipka je vrsta čipke koja se šije u hrvatskom gradu Pagu (otok Pag) koja se odlikuje iznimnom ljepotom uzoraka, kvalitetom i načinom izrade te višestoljetnom tradicijom izrade. 

Paška čipka je izvorni hrvatski proizvod te se tijekom godina pokazalo da uporabna vrijednost paške prerasla u kulturno dobro RH. nematerijalnu baštinu te izraziti suvenir otoka Paga pa i Hrvatske te je jedan od najpoželjnijih hrvatskih suvenira prikladan kao poklon i osobna uspomena. 2009. godine Paška čipka uvrštena je na listu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a.

Paška čipka upisana je u registar UNESCO-a zajedno sa hvarskom i lepoglavskom čipkom te je time postala jedno od sedam nematerijalnih kulturnih dobara koja su iz Hrvatske upisane u ovaj registar.

Oznakom izvornosti mogu se, osim naziva zemljopisnih područja ili ZNAKOVA koji ukazuju da neki proizvod ili usluga potječe iz određenog zemljopisnog područja, ŠTITITI i tradicionalni zemljopisni i nezemljopisni nazivi koji se koriste za označavanje proizvoda ili usluga koji potječu iz neke regije ili mjesta, ako udovoljavaju propisanim uvjetima.

http://www.dziv.hr/hr/e-usluge/pretrazivanje-baza-podataka/oznake-registrirane-pri-zavodu/paska-cipka/

http://www.dziv.hr/hr/intelektualno-vlasnistvo/oznake/zemljopisnog-podrijetla-i-izvornosti/


Radivoj Pastorčić, Pag    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Radivoj Pastorčić, Pag to hand over my signature to those who have power on this issue.


ILI

Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook