Majka ima pravo znati!


Gost

/ #192

2014-08-13 07:11

Imala sam tu nesreću da je u 2mj./2012. u sisačkoj bolnici nakon poroda mojoj djevojčici dodijeljena navedena doktorica tj. našoj sobi i svim bebama u sobi. Imala sam trudove skoro 48 sati i tek tada se prirodno porodila jer nisu htjeli drukčije (posebna priča u našoj bolnici) i skoro svi doktori se izmjenjali u ta tri dana te je zamalo porod krenuo u krivom smjeru. Beba je naravno bila istraumatizirana samim trajanjem poroda i samim porodom koji je na kraju završio na vakum uz tri doktora i hrpu sestara.

Iz tog razloga nije me iznenadilo kad su mi rekli sat poslije poroda da će staviti dijete u inkubator .U međuvremenu dobila sam mlijeko koje nisam mogla davati svom djetetu. Kada sam nakon 3 dana pokušala dobiti informacije od doktorice Ikonomove kada će moje dijete izaći iz inkubatora dotična doktorica se derala na mene da sve želimo da što prije odemo iz bolnice iako nam djeca nisu dobro. Uzvratila sam da to nije točno da želim samo znati kada će moje dijete doći u sobu i biti sa mnom , a a da ćemo u bolnici biti koliko je potrebno. Na to je doktorica rekla da je izvadila dijete van iz inkubatora i da je sada dijete u dječoj sobi i da mogu tamo doći dojiti svoje dijete i da ne želi pustiti dijete u sobu koja je prljava (napomena soba se tada dezinficirala 2 puta dnevno te je bio moguć samo ulaz nas 4 majke, medicinskog osoblja i tata koji su mogli samo jedanput doći vidjeti dijete za čitavog vremena trajanja boravka u bolnici).

Nakon vizite sam otišla do inkubatora i moje dijete je još bilo u inkubatoru , na moje inzistiranje zbog lažnog navoda doktorice Ikonomove sestra je nazvala doktoricu i rekla joj da je došla mama kojoj je rekla da dijete više nije u inkubatoru, a zapravo je. Doktorica je rekla da će pregledati dijete i da će vidjeti slijedeći dan da li će izaći iz inkubatora. Moje zlato je ostalo sve skupa 5 dana u inkubatoru sve dok navedena doktorica konačno nije popustila i pregledala dijete i pustila je u sobu. Tek osmi dan smo išle doma nakon još hrpe dodatnih pretraga. Kako je doktorica zadržavala djecu dugo, nije bilo slobodnih kreveta pa su neke novoporođene mame spavale i u hodniku dok se neko mjesto ne isprazni, plač je bio učestao u sobama, atmosfera loša jer mame nisu dobivale informacije ili nisu dobivale točne informacije, djeca su se stalno odvodila na dodatne preglede i svi su na odjelu bili uznemireni. Bolnica je prije par godina preuređena i uvjeti su stvarno odlični, većina doktora i sestara je korektna i profesionalna, uz par iznimaka.