Lipa po lipa milijun

Zebra_1

/ #1

2015-06-21 08:28

Potpisala sam jer smatram da nije uredu to što rade trgovci. Nažalost, nisu blagajnice krive ako nema lipa u blagajni - to je dužnost voditelja poslovnice da im to omogući.
Ali smeta me i smatram da nije uredu od blagajnice kad mi za cijenu  35,98  kaže da košta 36,00. Odkud joj pravo da zaokruži iznos. 

U početku dolaska Kauflanda u Hrvatsku redovito sam dobivala 1 ili 2 lipe i čudila sam se kako jedino mi oni vraćaju svaku lipu. Kako su godine prolazile oni su prestali s tom praksom. 
U Konzumu koji je u mom kvartu znam dobiti i par lipa više , npr.umjesto 2 dobijem 5 lipa. Ali nije to rješenje - mislim da su zakonom dužni imati lipu za vratiti ako su im već tako cijene zaokružene.  Dok u Super Konzumu , rijetko dobijem lipu, štoviše, nekad nemaju ni 5 lipa za vratiti. 

Ni ostali dućani nisu ništa bolji. Eto jedino dm , cijene su im na 90 lipa pa nemaju ni potrebu za 1 ili 2 lipe. Čak mislim da i Bipa ima tako regulirane cijene. 

Ali na kraju smatram da smo mi potrošači krivi jer dozvoljavamo da nam to rade. Ne prebrojimo novac, ne pogledamo jel su nam vratili lipe. Sramota nas je tražiti jer onda ispadamo cjepidlake. 

zaboravljamo da je to naš novac, makar se radilo o 1 lipi, jer nitko nam je danas neće pokloniti s toga zašto bi mi poklonili onima koji su nas već sigurno zakinuli za nešto dok smo kupovali.