Revizija ugovora između Republike Hrvatske i Svete Stolice

Quoted post


Gost

#77

2013-10-13 20:55

online peticija nije dovoljna! treba ić na ulice, jer će se ovako izgubit u moru neozbiljnih online peticija.

Replies

:-)

#78 Re:

2013-10-13 21:00:36

#77: -

Budete vi onda dragovoljac za stajanje na standu?

Sinuhe

#81 Re:

2013-10-13 22:32:31

#77: -  

 Apsolutno se slažem da je danas nužan organizirani politički aktivizam. Stečena temeljna ljudska prava su ugrožena od strane crkve, desnih politika i aktivista povezanih s katoličkom crkvom i /ili desničarskim političkim strankama. Pri tome se svi izdašno koriste retorikom ljudskih prava da bi ih zlorabili ili dokinuli. Dovoljno je pogledati kakve su mreže aktivnosti razvile razne "građanske inicijative" i neke druge udruge katoličke provenijence ( I ja sam bio embrij, U ime obitelji, Stopabortus, Jedan od nas, pojedinici iz Hrvatske udruge katoličkih liječnika...) i kakvom logistikom raspolažu ( web sitovi, letci, brošure, potpisivanje peticija...) u Hrvatskoj i na razini EU. U jednoj zagrebačkoj osmoljetci, u prvom razredu, kada se roditelji još međusobno ne poznaju, na prijedlog učiteljice i ravnateljice u Vijeće roditelja izabran je aktivist- protivnik spolnog odgoja u školama koji čak nije ni prisustvovao sastanku! Sigurno ima još sličnih slučajeva na drugim mjestima u i izvan obrazovanja. Aktivisti ne žale truda preuzeti pozicije s kojih će moći razviti svoje djelovanje. To im je zadatak !

Dotle je većina građana apatična, demoralizirana i pasivna. Šok i stupor !? ( Shock and Awe: Achieving Rapid Dominance(vidi npr. u Naomi Klein: Doktrina šoka, knjiga i dokumentarni film) Možda lijenost ?

Bez obzira na uzrok, ako se ne pokrenemo, izgubiti ćemo mnoga stečena prava, kao što smo, dobrim dijelom zbog vlastite inercije, izgubili  mnoga radnička prava, pravo na zdravlje, na besplatno obrazovanje i td.