UKLANJANJE NATPISA “ZA DOM SPREMNI” SA SPOMENIKA 9. BOJNE HOS-a

Quoted post

ANTI-TOTALITARSITA

#125

2015-01-31 13:24

"Za dom" hrvatski je izraz koji se prvi put spominje 1684. godine u spjevu, Odiljenje sigetsko, kojeg je napisao Pavao Ritter Vitezović

Unatoč tome se taj stari pozdrav tretira u RH kao fašistički pozdrav što treba hitno promjeniti.

Istina je da su ga Ustaše koristile, kao što su krostile i kune, i indentičnu šahovnicu kao što se nalazi na krovu crkve na Markovom trgu.

Pitanje antifašističkoj omladini da li trebamo srušiti tu staru "fašitičku crkvu" koja ima šahovnicu na krovu sa prvim bijelim poljem?

Replies

Zgrožena

#127 Re:

2015-02-01 19:26:57

#125: ANTI-TOTALITARSITA -  

 Probaj u Njemačkoj uklesati u spomenik Arbeit macht frei pa vidi što bi ti se dogodilo. Niti ta izreka nije Hitlerov izum, ali nakon njega znači samo i jedino ZLO jer su pod njome ubijeni milijuni ljudi. A ovaj kod nas ZDS je postao zlo nakon sto je zloupotrijebljen u NDH koja je bila čisto zlo i u kojoj su ubijene tisuće ljudi. Jel vama to jasno? Pa imate pristup informacijama, danas kraj takve tehnologije vi se pravite englezi. Nikad vise nakon NDH ništa neće očistiti zlo sa tog pozdrava. Žigosan je i znači zazivanje ZLA. Pogledaj pun internet slika i prikaza zvjerstava koji su pod time počinjeni. I ti se ponosiš i opravdavaš to?