Peticija za reguliranje obveza koncesionara na pomorskom dobru

Quoted post

koncesionar

#5

2013-02-04 23:57

mislim da je u ovom clanku prikazano sve, da se tako izrazim, crno! naravno kao i obicno nije sve ni bijelo,istina je uglavnom negdi po sredini u sivom podrucju. Činjenica je da koncesionar placa naknadu za koristenje morske povrsine tocnije 5 kn( bar moja koncesija) + određeni postotak od prihoda i kao takav ima pravo na zastitu od države kojoj to placa. Ja sam u praksi dozivio da mi nauticar doslovno baci sidro na 5 mt od moje bove i da se ne zeli pomaknuti i ko mu sta moze. on je pametan i u pravu koncesionar glup,a nauticar koji zeli koristi bovu jos gluplji jer je zeli koristit i platit!?? to je isto kao da dođete na parking i ne parkirate na oznaceno mjesto nego po sredini i ne zelite platit parking jer niste između dvije crte parkirani. Nekav red i granica mora postojati, pa sad jeli to 100, 200 ili 300 mt je stvar kompromisa/dogovora. nisu sve vale namjenjene za koncesiju al one di jesu i di postoji koncesija moraju bit nekako zasticene.

Replies

Nautičar

#7

2013-02-05 10:22:48

#5: koncesionar -

Krivo predstavljanje. Kao koncesionar imate pravo (ili mislim da bi tako trebalo biti) na naplatu sidrenja bez obzira na vrstu (sidro ili vaša bova) ali unutar koncesijskog dobra. Tristo metara oko koncesijskog dobra će samo izazvati nevolje jer će koncesionari i taj dio mora smatrati svojim i pokušavati naplatiti sidrenje po osnovi koncesije. Vidim samo probleme.


Gost

#9 Re:

2013-02-05 11:20:45

#5: koncesionar -

Slazem se ali onda neka zakon zabrani da se sidre izmedju tvojih bova na podrucju koje imas u koncesiji a ne xx metara izvan toga.