Inicijativa "Hektar zemlje svakoj hrvatskoj obitelji"

Saboru i Vladi  Republike Hrvatske  

Mi, potpisatelji ove peticije, građani i građanke Republike Hrvatske upućujemo zahtjev Saboru i Vladi  Republike Hrvatske da donesu odluku o stupanju na snagu zakonske uredbe "Hektar zemlje svakoj obitelji" u sklopu Agrarne reforme, kojom se rješavaju problemi siromaštva, nezaposlenosti, kriminala, pada nataliteta, rasta stope razvoda, rasta uvoza prehrambenih proizvoda, tj. negativne bilance odnosa uvoza i izvoza, zagađenja okoline, propadanja ruralnih područja, propadanja i neiskoristivosti plodne zemlje te kojom se ostvaruje blagostanje zemlje i njenih stanovnika.  

Pozivamo vladu da u sklopu agrarne reforme, dugoročne strategije održivog razvoja i modernizacije sistema uvede sljedeću uredbu:  

Dekret kojim se svakoj obitelji daje na trajno raspolaganje hektar (ili dva jutra=1,15 ha) plodnog zemljišta u državnom vlasništvu, s građevinskom dozvolom i pravom nasljeđivanja, a bez prava prodaje i dugoročnog iznajmljivanja, uz oslobođenje poreza na zemlju i sve što se od tog zemljišta privredi. Time se postojećim privatnim, obiteljskim zakupcima obustavlja zakup i ustupa vlasništvo. Površine u vlasništvu države oko kojih se vode pravni sporovi povrata zemljišta imaju se time povratiti - hektar po obitelji.

Ovom se uredbom daje direktna odgovornost svakoj obitelji da potpuno skrbi za sebe i da svoj dio domovine oplođuje i od njega napravi mali raj na zemlji, umjesto da to očekuje od drugih, uključujući i od vlade. Kad svaka obitelj napravi od svog hektara zemlje mali raj na zemlji, uz mnogobrojno takvih malih rajeva cijela će se država pretvoriti u raj na zemlji.

Zahtjevamo od Vlade/Sabora da uvedbe zakonsku uredbu "Hektar zemlje svakoj obitelji" koja je detaljno opisana u inicijativi portala Životne škole: http://www.zivotna-skola.eu/projekti/reforma.html


Talidari i Životna škola    Kontaktirajte autora peticije


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook