KANDIDUJMO TREĆU GIMNAZIJU U SARAJEVU ZA ŠESTOAPRILSKU NAGRADU

          Povodom  6. aprila, Dana Grada Sarajeva, u Gradu Sarajevu, Gradskom vijeću Grada Sarajeva u toku su aktivnosti na pripremama za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2020. godini. Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” uputio je Javni poziv za dodjelu te nagrade , kao najvišeg društvenog priznanja za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada, između ostalog ,  nauke i obrazovanja.

         JU “Treća gimnazija “Sarajevo kao obrazovna ustanova kontinuirano  doprinosi ne samo ukupnom unapređenju, promociji i razvoju grada Sarajeva, kao glavnog grada Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine, već načinom svog rada doprinosi u oblasti obrazovanja i nauke.

          Ova srednjoškolska ustanova prepoznatljiva je po njegovanju demokratskih principa uz postivanje svih ljudskih prava , te visokom stepenu obrazovanja i kulturi učenika koji su zavrsili tu skolu i koji je pohađaju. 

       U periodu od 1992. do 1995.godine školski objekti su teško oštećeni, a imovina uništena;bila je to prva odbrambena linija grada. Stao je sat na ulazu u školsku zgradu,stao je život i činilo se da ga više neće biti. U školu su ušli branioci grada. , a skola je na taj načina  časno služila odbrani Sarajeva.

        Tokom posjete Trećoj gimnaziji 30.jula 1999.godine američki predsjednik Bill Clinton rekao je : „Želim da ova obnovljena škola bude simbol naše sutrašnjice”       

      Treća gimnazija je upravo to i postala.           

       U okviru  reforme obrazovanja dostigla je  nivo prestižne evropske škole, po mjeri svih partnera.

        Skola ostvaruje stalnu međunarodnu saradnju razmjenom učenika i nastavnika sa školama Švedske, Austrije, Francuske, Danske, Švicarske, Njemačke i drugih zemalja.

         S toga , za svoj doprinos u unapređenju obrazovnog sistema, njegovanja humanosti , demokratskih principa , osnovnih ljudskih vrijednosti, poštivanja temeljnih ljudskih prava ,Konvencije o pravima djece, razvijanju svijesti učenika o značaju obrazovanja i odrastanja u društveno prihvatljive osobe koje trebaju da Gradu i BiH daju svoj doprinos , Treća gimnazija Sarajevo sasvim osnovano zaslužuje da bude dobitnik ove značajne nagrade.  

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem ALZIRA HOTA da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook