Kontrolirana mačja hranilišta

Cilj peticije je prikupiti što više potpisa građana kao prikaz suglasnosti i podrške za registraciju postojećih neregistriranih hranilišta uličnih mačaka u gradu Zagrebu.

Lokacije na kojima mačke već postoje zahtijevaju registraciju hranilišta kako bi se dotična skupina mačaka kastrirala, označila, veterinarski pregledala, očistila od nametnika, po potrebi liječila, i to sve o trošak neprofitnih udruga i uz volonterski rad građana.

Registracijom kontroliranih hranilišta bi se spriječilo prekomjerno razmnožavanje uličnih mačaka, što bi direktno smanjilo njihov broj i time poboljšalo kvalitetu njihovog života i suživota sa ljudima u urbanim sredinama.

Pitome mačke ulaze u proces udomljavanja, no mnoge ulične mačke su nesocijalizirane i takve mačke bi bilo nehumano zatvarati u stanove, azile ili osuditi na eutanaziju.

Azil za mačke u Hrvatskoj ne postoji i ne tražimo ga, jer smatramo da su slobodnoživuće mačke gradu potrebne radi održavanja njegovog ekosustava.

Zdrave, kastrirane mačke na kontroliranim registriranim uređenim hranilištima bi služile i dalje kao prirodno rješenje protiv glodavaca, no predstavile bi i humani, civilizirani i odgovoran odnos grada Zagreba prema životinjama, kakav je prihvaćen i korišten u mnogim europskim zemljama.

Naspram izgradnje, vođenja i održavanja azila ovo rješenje smatramo puno jeftnijim, efikasnijim i ekološki zadovoljavajućim.

***Molimo vas da ispunite datum rođenja radi vjerodostojnosti vašeg potpisa***


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook