Uvođenje moratorija na 5g mrežu u Samoboru i okolici

Inicijativa građana Samobor bez 5g okupljena je početkom lipnja s ciljem uspostave moratorija na uvođenje 5g mreže u Samobor i okolicu. Za takvu opciju su se prethodno odlučili Grad Hvar, Bruxelles te susjedna Slovenija. Za lokalno donošenje i provođenje odluke o moratoriju postoji adekvatan pravni i zakonski okvir na razini i hrvatskog i europskog zakonodavstva.

Stajališta smo da se nove tehnologije ne smiju testirati u realnom vremenu, kao što je to slučaj s 5g mrežom, koja se trenutno testira na 10 lokacija u Samoboru. Ne zaboravimo da se implementacija ove mreže provodi bez javne rasprave. Tehnološki napredak u Samoboru i RH je moguć i bez korištenja 5g tehnologije, koja se pokazuje rizičnom na više razina. Naša inicijativa se slijedom toga zalaže za:

- moratorij na uvođenje 5g mreže u Samoboru i okolici do zaključenja neovisne studije o njenim stvarnim učincima,

- odgovorno korištenje 4g tehnologije,

- podršku tehnologiji zasnovanoj na optičkom kablu, kojeg uz najviše standarde u Samoboru nudi nekoliko providera.

Iz perspektive političkih i društvenih sloboda želimo i ukazati na potrebu za maksimalnom uključenošću lokalne samouprave u pitanja koja se tiču prostornog uređenja i života građana, bez utjecaja korporativnih interesa na ishod odlučivanja. 

Svojim potpisom podržati ćete prijedlog moratorija Gradskom vijeću Grada Samobora, koje će o njemu odlučivati na svojoj idućoj sjednici u rujnu o.g. 

Zahvaljujemo na Vašoj podršci!

Samobor bez 5g

https://web.facebook.com/samobor.bezpetg.1

 

Nemamo razloga vjerovati da 5g nije štetan

"Najnovija mobilna tehnologija, 5g, po prvi put će upotrebljavati milimetarske valove uz postojeće mikrovalove 2, 3 i 4g tehnologije. S obzirom na ograničeni doseg, 5g će zahtjevati bazne stanice na svakih 100-200m, čime će se velik broj ljudi izložiti zračenju milimetarskih valova. Milimetarski valovi se uglavnom apsorbiraju u gornjem sloju kože. Kratkoročna izloženost ima negativne fiziološke učinke na periferni živčani, kardiovaskularni i imuni sustav. Studije pokazuju kako dugoročno izlaganje dovodi do kožnog i očnog melanoma te neplodnosti...5g neće zamijeniti 4g, nego će joj se pridružiti u bližoj budućnosti, možda i na duži period. Ukoliko postoji sinergijski učinak istovremenog izlaganja više tipova EMF-a, rizici se višestruko povećavaju."

Joel M. Moskowitz, pHd, School of Public Health, UC Berkley

blogs.scientificamerican.com/observations/we-have-no-reason-to-believe-5g-is-safe/

 

"Uvođenje 5g mreže je prvi test elektromagnetskog zračenja izveden na ljudskim bićima u povijesti planeta Zemlje."

Paul Wagner

alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/oprez-5g-mreza

 

 

 


Renata Krajnović    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Renata Krajnović da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook