NE obaveznom nošenju MASKI za učenike u ŠKOLAMA

Ne želimo da nošenje maski bude obavezno za učenike u školama u Hrvatskoj.

VAŽNO: Prilikom potpisa peticije provjerite da ste upisali važeću e-mail adresu te da inbox nije popunjen jer u protivnom se potpis neće brojati kao važeći!

UPDATE 01.09.2020.

Svim školama u Hrvatskoj (osnovnim i srednjim) dana 1.9.2020. poslan je slijedeći email:

Poštovana/i, ravnateljice/u,

Pišem Vam u ime cca 5.150 potpisnika peticije „NE obaveznom nošenju MASKI za učenike u ŠKOLAMA“. https://www.peticija24.com/ne_obaveznom_noenju_maski_za_uenike_u_kolama

Mi smo, u prvom redu, roditelji koji smatraju da bi škole, koje su i odgojne i obrazovne ustanove, trebale biti mjesta u kojima se djecu uči da slobodno komuniciraju jedni s drugima, sa nastavnicima, da izražavaju slobodno svoje emocije, da se druže sa svojim vršnjacima, da razmjenjuju iskustva, da se uče suživotu sa drugim ljudskim bićima, poštivanju drugoga, odgovornosti. Škole su mjesta gdje se zaljubljuje, gdje se doživljavaju prve ljubavi, simpatije pa i svađe, razočaranja…. sve ono što je prirodno, primjereno i normalno za učenike određenog uzrasta. 

Na Vama, ravnateljima, organizacija je nastave i nastavnih procesa uzimajući u obzir slijedeće dokumente: Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19, UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021 i Preporuke za rad glazbenih škola tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19).

Ovim putem Vas molimo i očekujemo od Vas da imate na umu i ostalo gore navedeno, jer ono za što škole postoje jesu djeca, učenici i ono što je najvažnije je dobrobit djece, učenika. 

Od svih mjera, ona koja stvara najviše prijepora kod roditelja je obaveza nošenja maski. Očekujemo od Vas da NE nametnete učenicima obavezu nošenja maski tj. da organizirate nastavu na način da NITI JEDNO DIJETE NE MORA nositi masku (u dokumentima su navedeni uvjeti pod kojima učenici ne moraju nositi masku). Tko hoće, neka je nosi, ali vjerujem da već znate da postoji jako veliki broj roditelja koji smatraju da njihova djeca ne trebaju i neće nositi maske zbog gore navedenih razloga.

Osobno sam i roditelj i nastavnik te Vas pozivam da svojom odlukom i organizacijom nastave na način da učenici neće morati nositi maske u Vašoj školi pokažete razumijevanje i solidarnost sa svim onim roditeljima koji sada ne žele da njihova djeca nose maske u školi a koji su podržali nastavnike u štrajku prošlu jesen, kada smo se, i uz njihovu pomoć, izborili za veće koeficijente.

U nadi da ćete uvidjeti važnost da se nastava odvija na što prirodniji način za učenike u školama, bez nametanja maski onima koji ih ne žele nositi, srdačno Vas pozdravljam.

Silvana Ramljak Džinkić 


Silvana Ramljak Džinkić    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Silvana Ramljak Džinkić da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook