STOP uništenju vareških šuma!

peticija17.jpg

Ovom peticijom pozivamo sve Varešanke i Varešane iskonskoj potrebi i borbi da sačuvamo naša bogatstva, šume, rijeke, prirodu od daljeg razaranja i uništavanja, pljačke, rasprodaje u bescijenje kao i posljedičnih šteta na putnu infrastrukturu Opštine Vareš koja radi dugogodišnjeg profiterstva i interesa male grupe ljudi, ličnih ili stranačkih, domaćih ili ljudi i utjecaja sa strane, ostaje na dnu kao jedna od najsiromašnijih i najnerazvijenijih lokalnih zajednica u državi, pored tolikog potencijala, bogatstva i prirodnih ljepota koje rijetko koja druga sredina ima.

Izvlačenjem šume i nepropisnim i protivzakonitim radnjama iz te oblasti privrede indirektno se nanose velike štete našim putevima, čime se onemogućava i svaki mogući razvoj Vareša kroz druge privredne grane i potencijalne investicije.

Odobravanjem i izgradnjom MHE se čine nemjerljive štete našim rijekama. Mnoge su još u planu da se izgrade i na našoj opštini za sitan kusur i zanemariva punjenja budžeta.

Kao inicijativa građana pozivamo sve Varešane koji žive diljem Evrope i svijeta, kao i sve one koji zive u Varešu, da dignu glavu i kažu jasno i glasno potpisom na ovu peticiju:

STOP uništenju vareških šuma!

STOP uništenju putne infrastrukture kao indirektne štete!

STOP zarobljavanju i uništavanju naših rijeka izgradnjom MHE!

STOP zagađivanju i devastaciji naših prirodnih ljepota!

Neka ova naša peticija bude zajedničko, građansko i pametno NE dosadašnjoj pljački i otimačini, razaranju naših dobara i potencijala i poruka aktualnim i svim budućim vlastima.

Varešanke i Varešani kazu STOP!!! Dosta vas je bilo!!!

Cilj peticije je da kroz pisanu inicijativu građana, uz prikupljene potpise, dođe na dnevni red sjednice Opštinskog vijeća i time se konačno obavi rasprava oko ovih velikih problema u zakonodavnom tijelu čija to obaveza i odgovornost i jeste.


Inicijativa građana Vareša    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Inicijativa građana Vareša da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook