Regulacija pripravnickog staza za zdravstvene djelatnike

S obzirom da se stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa pod istim uvjetima odvija za sve struke, ovom peticijom molimo da podržite zdravstvene djelatnike koje se ovakvom politikom degradira. Nama je stručno osposobljavanje uvjet za polaganje stručnog ispita, bez kojega nismo u mogućnosti raditi, dok je drugim strukama to tek stjecanje iskustva za mogućnost lakšeg zapošljavanja u struci. Ustav Republike Hrvatske nam navodno osigurava odradu pripravničkog staža nakon završene srednje škole/ fakuleteta, međutim čak i sada kada su se natječaji počeli objavljivati nakon dugo vremena, za iste nije osiguran novac, te ga ponovno nismo u mogućnosti odraditi. Po uzoru na zemlje EU, koje smo sada i sami članica, tražimo ukidanje obaveznog pripravničkog staža za zdravstvene djelatnike ili regulaciju zakona o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa u korist zdravstvenih djelatnika što bi podrazumijevalo privilegirano dobivanje istog nad drugim strukama. Dopustite nam da se izborimo sami za sebe, kada nam država ne daje priliku.

 

Hvala unaprijed.

Potpišite ovu peticiju


ILI

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena na našoj stranici. Međutim, pokretač peticije vidjet će sve informacije koje pružite u ovom obrascu.

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.
Facebook