Uvođenje radne obaveze zaposlenicima Grada Splita u visokoj sezoni

Svi mi koji smo bilo prirodom posla, stanovanjem ili s drugim, osobnim razlozima zarobljeni u gradu Splitu u ljetnim mjesecima, a pritom ne možemo ostvariti svoja prava na (i pretplaćeni) komunalni red, ovim putem zahtijevamo da:

Grad Split

UVEDE RADNU OBAVEZU SVIM SVOJIM DJELATNICIMA U VISOKOJ SEZONI 

te prestane s praksom odlaska na godišnje odmore upravo u trenutku kada grad “puca po šavovima” od prenapregnutosti infrastrukture, obzirom je upravo to njihova odgovornost!

Radna obaveza se posebno mora odnositi na:

Gradonačelnika, njegove zamjenike i sve pročelnike;

Ured Grada (posebice Odsjek za staru gradsku jezgru i Odsjek za sigurnost i upravljanje kriznim situacijama);

Službu za društvene djelatnosti;     

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu upravu (posebice Odsjek za komunalne poslove i Odsjek za redarstvo);

Službu za gospodarenje gradskom imovinom;

Službu za gospodarstvo, obrtništvo i turizam;

Službu pravnih poslova, zaštite i zastupanja (posebice Odsjek za zaštitu imovine i prava).

U gradu u kojem su požari u poslovnim prostorima na tjednoj razini, u kojem se naziru epidemije zbog uvjeta u raznim objektima, u kojem štandovi i kiosci niču van dozvoljenih gabarita, pa čak i bez ugovora, u kojem pijane ture teroriziraju grad - nedopustivim smatramo da komunalni redari, zaposlenici odjela za staru gradsku jezgru, komunalu, gradsku imovinu i društvene djelatnosti koriste godišnje odmore kao da je ljetni raspust u osnovnoj školi i to isključivo s ciljem da izbjegnu suočavanje s problemima. 

Grad Split u visokoj sezoni mora imati MOBILIZIRANE SVE SVOJE DJELATNIKE, a ne ostavljati svu odgovornost aktivistima, građanima i policiji.   

 

Udruga stanovnika povijesne jezgre grada Splita GET

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Marin Krpetić to hand over my signature to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. To ensure you receive our emails, please add info@peticija24.com to your address book or safe senders list.
Plaćeno oglašavanje

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook