Vratimo Zemljišne zajednice Narodu!

Devastacija Hrvatske započela je davnih 90-ih godina. Ako u državi ne postoji pravo vlasništva nad zemljištem koje je ukradeno jednim člankom zakona i što je potvrđeno odlukom Ustavnog suda. Ako su hrvatske šume ukradene jednim člankom zakona iz 90-ih godina nakon čega je jednim tumačenjem sabora, šuma postala vlasništvo države, ne radi se dakle samo o nesposobnosti ove Vlade, nego se ovdje radi o sustavnoj pljački građana Republike Hrvatske. Riječ je o čistom ratnom zločinu, pljačke nad Hrvatima a koji traje i dan danas, temeljem 6. i. 7. Niberškog principa. Građani moraju otvoriti oči i reči, više nećemo ovako. Građani moraju reći i shvatiti da su politički vlastodršci koji nas vode poslijednjih 25 godina omogućili određenoj grupaciji da nas opljačkaju.

Hrvati prvo moraju povratiti svoje vlasništvo.

U Hrvatskoj se događa jedna nevjerojatna stvar. Ni Ustav, ni zakoni ni europske direktive, ništa se ne poštuje, a naročito stečena prava građana koja su zgažena. A upravo na tome počiva kompletna zapadna demokracija i gospodarstvo. U Hrvatskoj su zgažena sva stečena prava bez obzira što postoji Međunarodni Ugovor, koji kazuje da bilo kakva promjena stečenih prava i prava vlasništva fizičkih i pravnih osoba, nakon 31. 12. 1990. godine smatra se ništvanim i ne proizvodi pravne efekte. Prema tom potpisanom dokumentu koji se ne može promijeniti u svom izvornom obliku u Republici Hrvatskoj niti jedan pravni posao nije valjan, svi su ništavni. Prema, tome, građani moraju inzistirati na svome vlasništvu. Nisu radnici samo radnici ili neki najamnici, oni su vlasnici čitavog ovog  hrvatskog prostora gdje su nam uništili svu proizvodnju kako bi  mi mogli služiti drugim gospodarima.

Potpisnici ove peticije zahtjevaju od  Predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog Sabora, Vlade Republike Hrvatske da se Narodu vrati njegovo vlasništvo u ovom slučaju Hrvatske šume zajedno sa Zemljišnim zajednicama na način da se Hrvatske šume decentraliziraju i organiziraju  kao samostalne regionalne uprave kojima pripadaju lokalne Šumarije. Lokalne Šumarije će slijedom toga raspolagati svojim prihodima na način da Općinama i Gradovima u kojima djeluju lokalne Šumarije pripadne 50 % prihoda koji se obavezno mora uložiti u gospodarski razvoj šire društvene zajednice, zatim 25 % prihoda ostaje regionalnoj upravi za tekuće poslovanje i na kraju 25 % odlazi u centralu Hrvatskih šuma u Zagreb.

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Goranin da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook